Zoeken

Houten hekken & houten poorten - Royal Fence

Wil jij zorgeloos genieten van jouw tuin? Ben jij op zoek naar een veilige leefomgeving voor jouw kinderen, huisdieren of gezin? Op zoek naar een prachtige erfafscheiding met een landelijke uitstraling? Royal Fence maakt duurzame hekken en poorten van eikenhout of Iroko en gaan alleen voor de beste kwaliteit. Van hardhouten tuinhekken, houten poorten, tuinpoorten tot afrastering. Specifieke wensen in stijl of maat? Wij leveren graag de kroon op jouw erf!

Houten poorten op maat

Alle eikenhouten en Iroko hekken en poorten maken wij naar wens op maat. Niet alleen de lengte en hoogte van de poort, maar ook de breedtes van de palen of de ruimte tussen de houten latten. Je kan hierbij aangeven wat je persoonlijke wensen zijn. Sierlijk of strak, hoog of laag. Iedere bestelling betekent bij ons een maatwerk aanpak met aandacht voor de specifieke wensen. Bekijk onze diversiteit aan modellen houten hekken en poorten en bereken eenvoudig de prijs in de calculator voor jouw maatwerk hekwerk.

Houten hekken en poorten in verschillende stijlen

Er zijn verschillende stijlen hekwerken en houtsoorten mogelijk. Wij maken onze hekken van eikenhout of Iroko. Kies de uitstraling die het beste aansluit bij jouw wensen. Wil je een modern, robuust hekwerk of liever een klassieke variant? Wij leveren de hekken naar jouw wens: enkel of dubbel, met looppoortje of elektrische bediening.

Duurzame materialen

Onze eikenhouten hekken maken we zorgvuldig uitgekozen Europees eikenhout. Lang niet alle soorten eikenhout zijn geschikt om landhekken en poorten van te maken. Het is van belang dat het hout niet te nat maar ook niet te droog is. Ook is de structuur van belang. Wij kiezen voor zo fijn mogelijke jaarringen. Het klimaat en de bodemsoort bepaalt de kwaliteit van het hout. Alle hekwerken zijn onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam en kunnen jarenlang mee. Hoe lang? Dat hangt helemaal af van de plaatst waar het hekwerk komt en of je de houten palen en poorten onderhoudt.

Houten tuinhek met landelijk karakter

Vergroot de authentieke uitstraling van jouw land of erf met een landelijk houten tuinhek, weidehek, boeren landhek of houten tuinpoort. Niet alleen zorgen onze landhekken voor geborgenheid en een veilig gevoel. Een houten hek van Royal Fence geeft ook nog eens een chique en landelijke uitstraling. Niet voor niets is ons motto: Onze hekken en poorten zijn de kroon op jouw erf.

Aandacht voor kwaliteit

Bij ons is kwaliteit een randvoorwaarde. Wij maken onze producten zo dat iedere klant eindeloos kan genieten. Dit vereist wel de nodige aandacht. Iedere klant heeft een plaatje in zijn hoofd. Wij realiseren dat plaatje!

Eikenhout en Iroko

Al onze poorten maken wij van hardhout. Wij werken voornamelijk met eikenhout en Iroko. Eikenhout is loofhout met een rechte draad dat veelvuldig wordt toegepast bij hekken en poorten. Het hout oogt levendig en rustiek en heeft enige neiging tot scheuren en vervorming. Noesten komen regelmatig voor bij eikenhouten hekken. Eiken wordt ingedeeld in duurzaamheidsklasse* 2-3. Eiken bevat looistoffen waardoor het kan corroderen (blauw uitslaan) als het in vochtige toestand in aanraking komt met metalen. Het hout laat zich prima verwerken en is goed geschikt voor hekken en poorten. Bij eiken palen die in de grond worden gezet, is het sterk aan te raden om deze gedeeltelijk te behandelen met een bij voorkeur natuurlijke teer om houtrot ter hoogte van de maailijn te voorkomen!

Iroko hout is een tropisch loofhoutsoort met een gele tot donderbruine kleur. Iroko hout is fijner dan eikenhout waarbij de nerf matig grof is. Noesten zal je niet snel zien bij dit houtsoort. Iroko hout is in vergelijking met eikenhout rustiger. De typische geur bij het verwerken is kenmerkend voor dit hout. Iroko hout heeft minder last van (kop)scheuren dan eikenhout en wordt ingedeeld in duurzaamheidsklasse* 1-2. Iroko hout laat zich prima verwerken voor poorten en hekken en is zeer geschikt voor deze toepassing. Bij Iroko houten hekken adviseren wij om palen van Azobé hout te kiezen.

Azobé palen

Azobé hout is één van de hardste en sterkste houtsoorten die er bestaat. Dit loofhoutsoort heeft een grove nerf en heeft een roodbruine tot donkerbruine kleur. Deze tropische hardhoutsoort komt uit West-Afrika en is uitermate geschikt voor palen die in aanraking met vocht komen. Met een duurzaamheidsklasse* 1 zijn Azobé hardhouten palen een absolute aanrader om je eikenhouten of iroko houten hekken aan te hangen! Behandelen is niet noodzakelijk.

* Hout wordt ingedeeld in duurzaamheidsklassen die lopen van 1 (zeer duurzaam) tot en met 5 (niet duurzaam).