Zoeken

Landhek hout LK03-R

 Levertijd: 4 a 6 weken

Op zoek naar een robuust houten hek voor jouw erf, tuin, weiland of oprit? De LK03-R is een typisch landhek gemaakt van eikenhout. Dit model is gelijk aan de LK03 alleen zijn de verticale planken en de schoor aan de achterkant bevestigd. Je kijkt dus tegen de drie brede horizontale planken aan. De middelste verticale planken steken iets uit.

Calculeer jouw hekwerk

Benieuwd naar de prijs van dit houten hek model LK03-R? Start dan onze online calculator door hieronder jouw optie te selecteren:

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

▼ Lees hieronder meer ▼

Meerdere hoogtes

Dit houten landhek is standaard in vier verschillende hoogtes te bestellen, te weten:

  • 90 cm (breedte liggers 18 cm)
  • 100 cm (breedte liggers 20 cm)
  • 110 cm (breedte liggers 23 cm)
  • 120 cm (breedte liggers 25 cm)

Bovenstaande maten zijn gemeten van onderkant hek tot de bovenkant bovenste horizontele plank. Hier steken in het midden de staanders nog een stukje bovenuit.

Wil je een paar centimeter hoger of lager omdat dit beter uitkomt of omdat je dit simpelweg mooier vindt? Geen probleem, alle houten poorten maken wij op maat. Geef je wensen maar aan. We denken graag met je mee. Houd er altijd rekening dat de poorten een stukje boven de grond komen (ongeveer 10 cm). Dit is afhankelijk van je bodem. Als deze schuin wegloopt van de ene naar de andere paal dan ontstaat er richting één paal meer ruimte aan de onderkant. Als je grond oploopt in de draairichting dan is het verstandig om je landhekken iets hoger op te hangen.

Hang -en sluitwerk

Bij de landhek hout LK03-R ontvang je standaard twee duimhengen met plaatduimen, een grondgrendel en robuuste overslaggrendel bij de dubbele hekken en een boerenklinkstel RVS bij een enkele hek of looppoort. Wij adviseren bij de LK03-R om de optie verzwaard en verstelbaar poortbeslag te kiezen wanneer jij het hek zelf wilt kunnen verstellen.

Montage achter of tussen de palen

Je kan je houten landhekken of poorten met behulp van het verzwaarde en verstelbare poortbeslag op twee verschillende manieren monteren:

Achter de palen

Dit is verreweg de meest voorkomende manier van het plaatsen van je houten hekken of poorten aan houten palen. De achterkant van je hekken lopen ongeveer gelijk met de achterkant van je houten palen. Vanaf de voorkant gezien zijn de poorten achterin de palen gemonteerd wat een prachtig diepte-effect creëert. Het voordeel van deze manier van monteren is dat de hekken wel 180 graden opengedraaid kunnen worden. De oog van de poortheng zit vrij dicht aan de rand van de buitenkant van de hekken.

Tussen de palen

Deze manier van monteren wordt vaak toegepast bij automatische poortbediening. Als je de hekken of poorten tussen de palen plaatst blijft de hele achterkant van de paal vrij om de poortopeners / armen aan te bevestigen. De scharnierplaten zitten dus niet in de weg. Als je op deze manier je poorten plaatst dan kunnen de poorten iets verder open dan 90 graden. De ogen van de hengen moeten minimaal 5cm vanaf de rand van de hekken komen. De meeste hekwerken voeren wij uit met onze zogenaamde ‘blokhengen’. Deze hengen hebben het oog aan de zijkant. Door de heng simpelweg om te draaien verplaats je het oog.

Klassiek model houten landhek

De landhek van hout LK03-R is een echte klassieker en doet het al jaren goed. De schoonheid zit hem bij dit model in de eenvoud. Deze houten hekken kom je veel tegen bij weilanden, velden en tuinen maar steeds vaker in woonwijken bij alle soorten woningen. Ook bij nieuwbouw woningen. Een model hek waar je dus alle kanten mee op kan.

Opbouw en constructie

De opbouw en constructie van dit houten landhek is degelijk en stevig. Alle planken gaan bij ons eerst door de vandiktebank zodat ze aan beide kanten mooi vlak worden en ze allemaal dezelfde dikte krijgen. Na het schaven worden de houten planken bekantrecht. Dat betekent dat beide lange kanten van de planken worden recht gezaagd met behulp van een grote formaatzaag. De breedte van de planken is afhankelijk van de hoogte van het hek. Als de planken op de juiste breedte zijn gezaagd worden ze met een afkortzaag haaks en op de juiste lengte gezaagd.

Voordat het hekwerk in elkaar wordt gemonteerd, worden de planken nog licht opgeruwd voor een sterke hechting van de lijm. De horizontale houten liggers worden altijd met een speciale sterke lijm verlijmd op de verticale staanders. Per aansluiting komen er slotbouten in. Meestal zijn dat er twee per aansluiting maar soms is dat er ook maar één. In dat geval komt er dan een scharnierheng die ook met slotbouten vastgezet wordt.

Eikenhout of Iroko hout

Net zoals bij de meeste andere houten poorten en hekken kan je bij dit model kiezen uit eikenhout of Iroko hout. Verreweg het vaakst kiest men voor eikenhout omdat dit een gunstige prijs-kwaliteit verhouding heeft. Voor meer informatie en de verschillen tussen beide houtsoorten, klik hier.

Plaatsing houten landhek

Het plaatsen van een landhek komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hek zelf te plaatsen. We hebben een handige video hiervoor op onze website staan. Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence. Wij helpen jou graag om de kroon op jouw erf te plaatsen. Als je voor eikenhouten palen hebt gekozen dan brengen wij hierop deels één laag teer aan. Wij plaatsen de palen in principe altijd in beton.

Tip bij het plaatsen van de palen: Nadat je het gat hebt gegraven en de paal erin hebt getild, vul dan de onderste helft op met droge betonmortel. Bij ruime gaten kan je er ook wat puin, stenen of (halve) stoeptegels bij in gooien. Nu kan je de paal nog goed uitrichten. Als je zeker weet dat de paal goed staat vul je het gat met afwisselend water en betonmortel dat zich direct mengt in het water. Met een stokje kan je het nog even goed mengen. Betonmortel bestel je eenvoudig mee in onze webshop.

Houten palen hekwerk

Bij een goed en mooi houten hekwerk horen natuurlijk ook houten palen, ook wel staanders genoemd. Wij bieden hierin twee sorten aan: Eikenhout en Azobé hardhout. Het meest gekozen soort hierin is eikenhout. Reden hiervan is de gunstige prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk dat de poorten veelal van hetzelfde eikenhout zijn. Echter zien we steeds vaker de combinatie van eikenhouten poorten met palen van Azobé hardhout. Iroko houten poorten worden nagenoeg altijd gecombineerd met Azobé houten staanders. De kleur van Azobé is rood/bruin maar vergrijsd al snel als je het niet behandeld (wat prima kan bij Azobé hout!).

Houten staanders van eikenhout moeten eigenlijk wel behandeld worden met een goede teer. Het gaat dan om het gedeelte dat de grond in gaat (hoeft niet helemaal tot de onderkant van de palen) tot een centimeter of 5 tot 10 boven de grond. Als je het goed wilt doen zou je de palen om de 2 à 3 jaar een klein beetje (10-15 cm) moeten uitgraven, even goed laten drogen en voorzien van een nieuw laagje teer. Gebruik bij voorkeur een natruurlijke houtteer! Azobé palen hoeven niet behandeld te worden met teer. Dit houtsoort wordt veel toegepast bij bootsteigers en sluizen en is loeisterk.

Elektrische bediening

Wil je het helemaal afmaken? Kies dan voor automatische poortbediening op deze draaideuren! Hier zijn meerdere accessoires voor te krijgen om de bediening lekker makkelijk en veelzijdig te maken.

Ook heb je de keuze voor verschillende manieren van poortbediening (afstandbediening, wandzender, smartphone, codetableau met kaartlezer, en fotocellen) of een combinatie van deze middelen. Daarnaast is er geïnvesteerd in het design van de poortopeners, wel zo belangrijk om je poort goed tot zijn recht te laten komen. Of je nu al trotse eigenaar bent van een houten poort of deze nog moet laten plaatsen, de automatische poortopeners van TOUSEK kunnen in beide gevallen door Royal Fence worden geïnstalleerd.

Samenwerking Trees For All

In 2021 zijn wij als Royal Fence een samenwerking gestart met Trees For All. Als troste partner planten zij voor ieder verkocht hekdeel een boom. Onze wereld heeft namelijk meer bos nodig. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Zorgeloos genieten

Wil jij ook zorgeloos genieten van jouw tuin en niet hoeven nadenken of je kinderen of huisdieren maar zo de straat op lopen? Dit model heeft weinig tussenruimte waarmee het bij uitstek een veilige poort is om dieren of kinderen achter te houden.

Landhek hout op maat

Alle houten landhekken maken wij van Europees eikenhout of van Iroko hardhout. Dit landhek is in verschillende hoogtes en breedtes te verkrijgen. Als je dit model hek als loophekje besteld en deze komt los van een dubbele hek te staan, dan zouden we de bovenkant eventueel vlak kunnen maken, net zoals de LKV-03. We denken graag met je mee. Deze hekken lenen zich ook uitsteken om een tekst, naam, huisnummer of iets dergelijks in te graveren / frezen. Dit kan je niet selecteren in de calculator. Je kan ons altijd mailen of bellen voor een prijsopgave hiervan.

Onderhoud hekken

Voor hekken van hout is een goede behandeling en onderhoud belangrijk. Hiermee heb je langer plezier van je hekwerk omdat ze mooier en rechter blijven. Maar dat niet alleen, je hekwerk gaat ook langer mee. Met het ook op duurzaamheid is goed onderhoud dus belangrijk. Lees hier meer over het belang van onderhoud en waarmee je houten poorten het beste kan behandelen. Zeker bij eiken palen adviseren wij om deze gedeeltelijk te behandelen en te onderhouden met een goede houtteer (bij voorkeur een natuurlijke teer).