Weidehek van Eikenhout of Iroko

Weidehekken vind je bij boerenerven, langs weilanden, grote terreinen en tegenwoordig ook steeds vaker bij woningen, middenin een stad of dorp. Weidehekken worden vaak gemaakt van eiken- of Iroko hout en geven een landelijke en stoere look aan jouw tuin, weiland en/of oprit. Een weidehek zorgt er ook voor dat dieren en vee in het weiland blijven of kleine kinderen en huisdieren niet zomaar de tuin uit kunnen lopen. Een hek verlaagd de kans op ongewenst bezoek. Kortom: een prachtig houten landhek rond jouw erf zorgt voor privacy, veiligheid en dat echte buitenleven gevoel!

Speciaal voor jou gemaakt

Bij Royal Fence heb je de keuze uit heel veel verschillende soorten weidehekken. Wij maken ze van eikenhout en Iroko. Kun je toch het juiste hek niet vinden, dan verplaatsen wij ons naar de tekentafel en ontwerpen een landhek voor jou op maat. Je kunt natuurlijk ook je eigen ontwerp naar ons opsturen. Wanneer je het perfecte weidehek voor jouw erf gevonden hebt, is het belangrijk dat je de juiste maten doorgeeft, zodat wij jouw nieuwe weidehek op maat kunnen maken in onze werkplaats in Zuidwolde.

Weidehek van eikenhout

Buiten de vorm van een weidehek is het houtsoort allesbepalend voor die authentieke landelijke uitstraling. Onze weidehekken en landhekken maken we daarom van eikenhout, een sterke en harde houtsoort. Door het wisselvallige weer en wisselende seizoenen in Nederland kan het zo zijn dat er scheuren of vervormingen ontstaan in je hekwerk. Het is te voorkomen of verminderen door op de juiste manier jouw houten hek te behandelen. Er zijn ook mensen die deze scheuren juist perfect vinden passen bij hun landhek. Het geeft het houten hek net dat beetje karakter. Bij Royal Fence werken we met echt Europees eikenhout. De meeste weidehekken worden hier dan ook van gemaakt.

Weidehek van Iroko hout

Naast het gebruik van eikenhout, is er ook de mogelijkheid om een weidehek te laten maken van Iroko hout. Iroko is eveneens een sterk en duurzame houtsoort. Omdat het hout hard is, kunnen de weidehekken goed tegen een stootje. Iroko is ook een houtsoort dat een fijne nerf heeft en “weinig werkt”. Dit houdt in dat deze in principe geen behandeling meer nodig heeft. Het hout zal door de verschillende weersomstandigheden naar een lichtgrijze kleur kunnen veranderen.