Zoeken

Houten hek model Achterhoek LKD03-R

 Levertijd: 4 a 6 weken

Een mooi en stevig hek van eikenhout of Iroko hardhout: Dat is de Houten hek model Achterhoek LKD03-R. Deze weidepoort heeft 3 horizontale liggers. Een poort die vaak bij weilanden, boeren erven, inritten en in tuinen wordt geplaatst. Uiteraard komt deze poort ook zeer goed tot zijn recht bij een oprit of een woonhuis.

Open de online calculator om jouw wensen en maten in te voeren. Begin door hieronder één van de drie opties te selecteren:

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

▼ Lees hieronder meer ▼

Model hek

Dit houten hek doet het altijd goed bij een toegang, inrit of oprit naar een woning, weiland of tuin. Dit model ‘Achterhoek’ is een variatie op de LK03-R. Bij dit model steken alle verticale planken even ver uit boven de bovenste ligger. Per staander zagen wij er twee schuine kantjes aan waardoor je een leuk speels effect krijgt.

Stevig hekwerk

Onze houten hekwerken uit de LK-serie worden op degelijke wijze gemaakt. Alle planken worden op dezelfde dikte geschaafd. Na het schaven worden alle planken geschuurd. Dit zorgt ervoor dat de verlijming van de liggers op de staanders optimaal hecht. Ook is het schuren goed voor de eventuele beits of olie waarmee je de poorten kan behandelen.

Houten palen

Op de foto zie je houten palen met een rechte bovenkant. Dit hebben we op verzoek van de klant zo gemaakt. Een rechte bovenkant leent zich uitstekend voor montage van lantaarns of lampen op de palen. Normaal gesproken leveren wij de palen altijd met een puntdakje, oftewel een diamantkop. Dat staat niet alleen mooi maar het zorgt er ook voor dat er geen regenwater op blijft staan. Wil je de bovenkant toch liever recht? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld in het afrekenproces.

Houten palen voor landhekken hebben we in twee verschillende soorten hout: eiken en Azobé. Vaak worden bij eiken landhekken ook palen van eikenhout gekozen echter zien we steeds vaker dat palen van Azobé in combinatie met hekken van eiken wordt gekozen. Het kleurverschil zal op den duur steeds minder worden als je alles laat vergrijzen. Bij hekken van Iroko hout wordt eigenlijk altijd voor Azobé palen gekozen.

Houten palen voor je hekwerk kan je bestellen in 15 - 18 - 20 cm dikte. We hebben van iedere dikte meerdere lengtes. In de calculator wordt automatisch de juiste lengte gekozen.

Houtsoorten voor hekken

Als houtsoort voor deze hekken kan je kiezen uit de veel gekozen Eikenhout houtsoort of we maken de poorten van Iroko hout. Iroko hout is een houtsoort met een iets fijnere nerf en heeft nagenoeg geen noesten. Eikenhout is wat levendiger en lichter van kleur. Landhekken maken wij bijna altijd van eikenhout.

Vaste delen

Regelmatig komen we tegen dat de draaipoorten verder afgewerkt worden met vaste delen links of rechts van de draaiende delen. We gebruiken hier dan planken voor die we in dezelfde breedte zagen als de liggers van de draaipoorten. Op de binnenkant van de palen voor het vaste gedeelte kan je meegeleverde latten van hetzelfde houtsoort schroeven. Deze komen meestal van de voorkant gezien zo ver mogelijk naar achteren waarmee je een mooie diepte creëert. Voor het oog lijkt het dan net alsof de planken door de palen heen lopen. Planken van eikenhout hebben we in veel verschillende lengtes en breedtes liggen. Kijk op de pagina planken en afsluitlatten voor de beschikbare voorraad. Iroko bestellen we op maat en heeft daarmee een levertijd van ongeveer 1 week. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Hekbeslag poorten

De houten hek model Achterhoek voorzien wij standaard van:

2 standaard verzinkte hengen met plaatduimen 16mm

1 Robuuste overslaggrendel op de dubbele poorten en een RVS boerenklinkstel op de enkele hekken

2 extra lange grondpen op de dubbele poorten

Voor dit model houten hek wordt vaak het verzinkte verzwaarde en verstelbare poortbeslag gekozen. Ideaal voor het plaatsen maar nog meer om de houten hekken af te stellen wanneer deze niet meer mooi op één lijn staan. Een paal hoeft immers maar een paar millimeter te zakken en je hebt al verschil in het midden van de dubbele poorten. Dit poortbeslag kan je ook in een zwart gezoate versie bestellen.

Automatische hekbediening

Deze draaihekken / draaipoorten leven zich uitstekend voor automatische bediening met onze oerdegelijke en gebruiksvriendelijk elektrische hekopeners. We werken uitsluitend met openers voor draaipoorten van het merk TOUSEK die bekendstaan om hun topkwaliteit en degelijkheid. Voor het bedienen van je elektrische hekken zijn er veel mogelijkheden zoals een toetsenbordje met pincodes of het openen met een tagje / druppel. Maar bediening met je smartphone via het mobiele netwerk, WIFI of LAN-netwerk is mogelijk.

Hekwerk plaatsen

Het plaatsen van een houten hekwerk komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hekwerk zelf te plaatsen. We hebben ter ondersteuning een video plaatsing houten hekwerk online gezet waarin we je stap voor stap door dit proces heen leiden. Tip bij het plaatsen van de palen: Nadat je het gat hebt gegraven en de paal erin hebt getild, vul dan de onderste helft op met droge betonmortel. Bij ruime gaten kan je er ook wat puin, stenen of (halve) stoeptegels bij in gooien. Nu kan je de paal nog goed uitrichten. Als je zeker weet dat de paal goed staat vul je het gat met afwisselend water en betonmortel dat zich direct mengt in het water. Met een stokje kan je het nog even goed mengen. Betonmortel bestel je eenvoudig mee in onze webshop.

Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence in de calculator. Onze vakmannen helpen jou graag om de kroon op jouw erf te plaatsen.

Samenwerking Trees For All

In 2021 zijn wij als Royal Fence een samenwerking gestart met Trees For All. Als troste partner planten zij voor ieder verkocht hekdeel een boom. Onze wereld heeft namelijk meer bos nodig. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Calculator

Via onze online calculator is het heel eenvoudig om een hekwerk samen te stellen. In deze calculator doorloop je een aantal stappen waarbij je jouw specifieke wensen kan aangeven zoals de keuze uit een enkele of dubbele poort, de draairichting, type palen, afmetingen, soort beslag, automatisering, enzovoorts. Het is eenvoudiger dan je denkt!