Zoeken

Houten poortdeur model LPD20

 Levertijd: 3 a 4 weken

Is veiligheid en maximale privacy belangrijk voor je? Kies dan deze fraaie strakke houten tuinpoort van eikenhout of Iroko hardhout. Dit staat prachtig op een oprit of in een tuin. Het levendige hout straalt volop warmte en klasse uit. De veer en groef constructie van de verticale planken zorgen voor een dicht geheel zonder doorkijk. Toch liever wat ruimte tussen de planken zodat je er doorheen kan kijken? Kies dan voor de Portugese tuinpoort hout model .

Bereken eenvoudig jouw prijs

Benieuwd naar de prijs van deze houten poortdeur voor jouw oprit, tuin of toegang? Selecteer dan hieronder of je een enkele loopdeur wilt, een dubbele poort óf een dubbele poort + loopdeur. De handige rekentool opent zich dan waarna je al je wensen kan opgeven zoals het type hout, draairichtingen, soort en dikte palen, breedte -en hoogtematen, enzovoorts.

Klik op één van de onderstaande pictogrammen en start jouw configuratie:

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

LET OP! De breedtematen van deze houten poorten zijn afwijkend. Dit is afhankelijk van het gekozen houtsoort:

 • Dubbele poorten IROKO hout maximaal 400 cm tussen de palen
 • Enkele looppoorten / tuindeuren IROKO hout maximaal 200 cm tussen de palen
 • Dubbele poorten EIKEN hout maximaal 350 cm tussen de palen
 • Enkele looppoorten / EIKEN hout maximaal 175 cm tussen de palen

In de calculator kan wordt hier geen onderscheid in gemaakt. Echter bestellingen van eikenhouten poorten die breder zijn dan de hierboven vermelde maten worden niet in behandeling genomen. We zullen dan contact met je opnemen.

▼ Lees hieronder verder ▼

Diverse hoogtematen

Deze houten poortdeuren zijn standaard in vier verschillende hoogtematen te verkrijgen:

 • 150 cm
 • 160 cm (meest gekozen)
 • 170 cm
 • 180 cm

Wil je een paar centimeter meer of minder omdat dit beter uitkomt of omdat je dit simpelweg mooier vindt? Geen probleem, alle houten poorten maken wij op maat. Geef je wensen maar aan, wij denken graag met je mee.

Geen doorkijk, maximale privacy

Het mooie van deze houten poortdeuren is dat ze helemaal dicht zijn. Er zitten dus geen kieren of tussenruimtes tussen de houten planken. De verticale spijlen worden door onze vakmensen voorzien van een groef. Hierin wordt vervolgens een losse ‘veer’ verwerkt. Daarmee wordt het één gesloten geheel.

Om het geheel helemaal af te maken kan je houten afsluitlatten bij je poorten bestellen. Deze speciale op maat gemaakte latten zijn er in meerdere versies:

 • Afsluitlat voor kier tussen paal en poort
 • Afsluitlat tussen twee poortdeuren
 • Afsluitlat tussen twee poortdeuren met Locinox tuinpoortslot
 • Afsluitlat / aanslaglat slotzijde voor enkele loopdeuren en tuindeuren

Daarnaast is er ook een lat met kabelgleuf verkrijgbaar. Hiermee kan je simpel een elektrakabel voor bijvoorbeeld een tuinlamp of lantaarn wegwerken.

Looppoorten

Dit model houten poort leent zich bij uitstek als (enkele) tuindeur of loopdeur. De stevige constructie staat garant voor jarenlang plezier. Je kan kiezen welke kant de scharnierzijde moet worden en welk type slot of sluiting je erop wilt. Vaak wordt bij dit model voor het cilinderslot gekozen omdat deze erg makkelijk te bedienen is. Maar zeker ook omdat je deze met de bijbehorende sleutels op slot kan draaien. Uiteraard kan je de profielcilinder ook vervangen door je eigen zodat deze wellicht gelijksluitend wordt met de deuren van je woning of schuur.

Hang -en sluitwerk

De houten poortdeur LPD20 is standaard uitgerust met:

 • Per poortdeur twee standaard duimhengen met niet verstelbare standaard plaatduimen 16mm;
 • Per poortdeur een extra lange grondpen (verzinkt) van 60 cm (alleen op de dubbele poorten);
 • Een robuuste overslaggrendel + een RVS boerenklinkstel op de dubbele poorten en alleen een RVS boerenklinkstel op de enkele hekken.

Als slot wordt vaak voor de Locinox poortslot gekozen voor dubbele tuinpoorten. Voor de enkele tuinpoorten kan je ook een cilinderslot met deurklink kiezen. Beide in de uitvoering RVS of zwart gecoat.

Hekwerk haarfijn afstellen

Voor een paar Euro’s meer zetten wij er zware, verstelbare poorthengen op. Een regelrechte aanrader! Deze robuuste tuindeurscharnieren zijn er in meerdere lengtes. Per tuinpoort bekijken wij welke daar goed bij past. Bij deze tuinpoortdeur model LPD20 kiezen we veelal voor zogenaamde blokhengen. Hierbij is het gedeelte dat op de poort komt dezelfde afmeting (70 x 145mm) als het scharnierdeel dat op de houten paal komt. (Zie foto waarbij de scharnieren op de voorkant van de poorten zitten.) Alle soorten zijn tevens in een zwart uitvoering verkrijgbaar.

Stevige houten tuindeuren

Deze zware eikenhouten of Iroko houten tuinpoorten moeten absoluut stevig in elkaar gezet worden. Het hout wordt daarbij zeer nauwkeurig uitgezocht en bewerkt. Bij Iroko hardhout maken we het framewerk zelfs van circa 50mm dik hout!

Zorgeloos genieten

Wil jij ook zorgeloos genieten van jouw tuin en niet hoeven nadenken of je kinderen of huisdieren maar zo de straat op lopen? Dit model heeft weinig tussenruimte waarmee het bij uitstek een veilige poort is om dieren of kinderen achter te houden.

Plaatsing houten toegangspoort

Het plaatsen van een hek komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hek zelf te plaatsen. We hebben een handige video hiervoor op onze website staan. Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence. Wij helpen jou graag om de kroon op jouw erf te plaatsen. Als je voor eikenhouten palen hebt gekozen dan brengen wij hierop deels één laag teer aan. Wij plaatsen de palen in principe altijd in beton.

Elektrische bediening

Wil je het helemaal afmaken? Kies dan voor automatische poortbediening op deze draaipoorten! Hier zijn meerdere accessoires voor te krijgen om de bediening lekker makkelijk en veelzijdig te maken.