Zoeken

Houten toegangshek LK34-R

 Levertijd: 4 a 6 weken

Op zoek naar een veilige en fraaie oplossing om jouw erf af te scheiden? Deze mooie houten toegangspoort typeert zich door de smalle horizontale planken aan de voorkant. De verticale planken steken zowel aan de buiten- als binnenkant iets uit en is aan de bovenkant mooi schuin afgezaagd. Een toegangshek met karakter.

Bereken eenvoudig jouw prijs

Benieuwd naar de prijs van deze toegangshek van eikenhout of Iroko hardhout? Kies het model, gewenste maten en opties en bereken direct jouw prijs met onze calculator. Prijzen zijn inclusief btw.

Klik hieronder jouw optie aan (calculator start):

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

▼ Lees hieronder meer ▼

Smalle planken

De toegangshek model LK34-R typeert zich door de smallere planken. Dat geldt voor zowel de staanders als de liggers en schoren. Hiermee krijgt deze toegangspoort een mooi open karakter. De staanders zijn allemaal even hoog en zijn allemaal op dezelfde manier afgeschuind. Wil je liever een andere vorm in de staanders? Of gewoon recht? Geef je wensen maar aan. Wij passen met plezier deze houten poort aan naar jouw wensen.

Hoogtes hekwerk

De houten toegangspoort LK34-R maken wij standaard in drie hoogtes: 100, 110 en 120 cm. Deze maat is gemeten van de onderkant van de onderste ligger tot de bovenkant bovenste horizontele ligger. De staanders steken hier een stukje bovenuit. Deze hoogte is afhankelijk van de bestelde hoogte. Omdat je de houten hekken een stukje boven de grond plaatst wordt de daadwerkelijke hoogte van grond tot bovenkant poort vaak ongeveer 10 cm hoger.

Breedtes en tussenruimtes planken

Hier zie je een overzicht van de breedtes van de horizontale planken en de tussenruimte in de verschillende hoogtes.

Hoogte hekwerkBreedte liggersTussenruimte
100 cm15 cm13,3 cm
110 cm (meest voorkomend)16 cm15,3 cm
120 cm17,5 cm16,6 cm

Wil je een andere hoogte, bredere planken of minder tussenruimte? Laat het ons weten.

Beslag poorten

De LK34-R is standaard uitgevoerd met:

Ook bij deze houten hekken adviseren we om de optie verzwaard en verstelbaar poortbeslag te kiezen wanneer je jouw poort zelf wilt kunnen verstellen. Bijna al ons poortbeslag is ook in een zwart gecoate versie verkrijgbaar.

Montage achter of tussen de palen

Je kan je houten hekwerk met behulp van het verzwaarde en verstelbare poortbeslag op twee verschillende manieren monteren:

Achter de palen

Dit is verreweg de meest voorkomende manier van het plaatsen van je houten hekken of poorten aan houten palen. De achterkant van je hekken lopen ongeveer gelijk met de achterkant van je houten palen. Vanaf de voorkant gezien zijn de poorten achterin de palen gemonteerd wat een prachtig diepte-effect creeërt. Het voordeel van deze manier van monteren is dat de hekken wel 180 graden opengedraairt kunnen worden. De oog van de poortheng zit vrij dicht aan de rand van de buitenkant van de hekken.

Tussen de palen

Deze manier van monteren wordt vaak toegepast bij automatische poortbediening. Als je de hekken of poorten tussen de palen plaatst blijft de hele achterkant van de paal vrij om de poortopeners / armen aan te bevestigen. De scharnierplaten zitten dus niet in de weg. Als je op deze manier je poorten plaatst dan kunnen de poorten iets verder open dan 90 graden. De ogen van de hengen moeten minimaal 5cm vanaf de rand van de hekken komen. De meeste hekwerken voeren wij uit met onze zogenaamde ‘blokhengen’. Deze hengen hebben het oog aan de zijkant. Door de heng simpelweg om te draaien verplaats je het oog.

Opbouw en constructie

De opbouw en constructie van dit houten landhek is degelijk en stevig. Alle planken gaan bij ons eerst door de vandiktebank zodat ze aan beide kanten mooi vlak worden en ze allemaal dezelfde dikte krijgen. Na het schaven worden de houten planken bekantrecht. Dat betekent dat beide lange kanten van de planken worden recht gezaagd met behulp van een grote formaatzaag. De breedte van de planken is afhankelijk van de hoogte van het hek. Als de planken op de juiste breedte zijn gezaagd worden ze met een afkortzaag haaks en op de juiste lengte gezaagd.

Voordat het hekwerk in elkaar wordt gemonteerd, worden de planken nog licht opgeruwd voor een sterke hechting van de lijm. De horizontale houten liggers worden altijd met een speciale sterke lijm verlijmd op de verticale staanders. Per aansluiting komen er slotbouten in. Meestal zijn dat er twee per aansluiting maar soms is dat er ook maar één. In dat geval komt er dan een scharnierheng die ook met slotbouten vastgezet wordt.

Eikenhout of Iroko hout

Net zoals bij de meeste andere houten poorten en hekken kan je bij dit model kiezen uit eikenhout of Iroko hout. Verreweg het vaakst kiest men voor eikenhout omdat dit een gunstige prijs-kwaliteit verhouding heeft. Voor meer informatie en de verschillen tussen beide houtsoorten, klik hier.

Toegangshek hout op maat

Alle houten landhekken maken wij van Europees eikenhout of van Iroko hardhout. Dit landhek is in verschillende hoogtes en breedtes te verkrijgen. Als je dit model hek als loophekje besteld en deze komt los van een dubbele hek te staan, dan zouden we de bovenkant eventueel vlak kunnen maken, net zoals de LKV-03. We denken graag met je mee. Deze hekken lenen zich ook uitsteken om een tekst, naam, huisnummer of iets dergelijks in te graveren / frezen. Dit kan je niet selecteren in de calculator. Je kan ons altijd mailen of bellen voor een prijsopgave hiervan.

Onderhoud toegangspoorten

Voor hekken van hout is een goede behandeling en onderhoud belangrijk. Hiermee heb je langer plezier van je hekwerk omdat ze mooier en rechter blijven. Maar dat niet alleen, je hekwerk gaat ook langer mee. Met het ook op duurzaamheid is goed onderhoud dus belangrijk. Lees hier meer over het belang van onderhoud en waarmee je houten poorten het beste kan behandelen. Zeker bij eiken palen adviseren wij om deze gedeeltelijk te behandelen en te onderhouden met een goede houtteer (bij voorkeur een natuurlijke teer).