Zoeken

Tuinpoort hout HK11

 Levertijd: 4 a 6 weken

Op zoek naar een degelijke houten tuinpoort van hoge kwaliteit? Een oplossing om je tuin of inrit mee af te sluiten, die naast optimale veiligheid ook een chique uitstraling geeft? Dan ben je op zoek naar de HK11. Er is veel hout verwerkt in deze poort, waardoor het een poort is met weinig tussenruimtes.

Dit hek lijkt op de houten inrijpoort model HK10. De horizontale planken zijn ten opzichte van het model HK10 iets versprongen waarmee ze dus niet gelijklopen met de onder -en bovenkant. Bovendien staan de verticale planken iets verder uit elkaar dan bij de HK10.

Bereken eenvoudig jouw prijs

Benieuwd naar de prijs van deze houten tuinpoort? Kies het model, gewenste maten en opties en bereken direct jouw prijs met onze calculator. Prijzen zijn inclusief btw.

Start de calculator door jouw optie te selecteren:

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

▼ Lees hieronder meer ▼

Stevige poorten

Het framewerk aan de achterkant is gemaakt van 28 mm dik Europees eikenhout en bestaat uit liggers, schoren en opvul planken tussen liggers aan de zijkanten. Dit eikenhout met weinig noesten heeft een fijne structuur en werkt daardoor minder dan inlands eiken. Verder is het ook nog spinthout-vrij. Dat maakt deze houten poorten zeer sterk en duurzaam. Toch geen liefhebber van eikenhout? Als alternatief bieden we Iroko hardhout. De staanders worden verlijmd op de liggers. In combinatie met de RVS slotbouten wordt het een mooi geheel met karakter.

Tuinpoort hout HK11 wordt standaard voorzien van

  • Standaard duimhengen met niet verstelbare plaatduimen
  • Een stevige grondgrendel en robuuste overslaggrendel thermisch verzink, bij de dubbele hekken
  • Een boerenklinkstel RVS bij een enkele hek of looppoort.

Wij adviseren ook bij de HK11 om verzwaard en verstelbare poorthengen te kiezen. Wij monteren dan zogenaamde zware blokheng-scharnieren op de poorten. Hiermee kun je het hek gemakkelijk zelf verstellen. Wil je de poorten makkelijk kunnen openen en met een sleutel kunnen afsluiten? Kies dan voor een Locinox sluiting. Een Locinox tuinpoortslot is een veelgebruikte optie voor deze poorten. Deze heeft een speciale haak als nachtschoot. Als je de hekken met de cilindersleutel op slot zet dan haakt de speciale nachtschoot zich vast in de deurvanger die wij in de andere poort monteren. De poorten zijn dan niet meer open te duwen wat bij een gewoon cilinderslot in combinatie met een dubbele poort wel het geval is.

Tuinpoort hout op maat

Alle houten tuinpoorten maken wij op maat en kan op de centimeter nauwkeurig besteld en gemaakt worden. Dit is in de online calculator eenvoudig in te voeren. De hoogtes lopen in stappen van 10 cm op van 90 tot 140 cm. Zit jouw geschikte hoogte van de poort er niet bij? Vraag het ons, we maken met alle plezier een afwijkende hoogte. De HK11 tuinpoort is te verkrijgen als dubbele poort maar je kan deze ook prima als looppoortje / loopdeurtje bestellen of als looppoort naast een dubbele poort.

Hekwerk plaatsen

Het plaatsen van een houten hekwerk komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hekwerk zelf te plaatsen. We hebben ter ondersteuning een video plaatsing houten hekwerk online gezet waarin we je stap voor stap door dit proces heen leiden. Tip bij het plaatsen van de palen: Nadat je het gat hebt gegraven en de paal erin hebt getild, vul dan de onderste helft op met droge betonmortel. Bij ruime gaten kan je er ook wat puin, stenen of (halve) stoeptegels bij in gooien. Nu kan je de paal nog goed uitrichten. Als je zeker weet dat de paal goed staat vul je het gat met afwisselend water en betonmortel dat zich direct mengt in het water. Met een stokje kan je het nog even goed mengen. Betonmortel bestel je eenvoudig mee in onze webshop.

Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence. Onze vakmannen helpen jou graag om de kroon op jouw erf te plaatsen.

Montage achter of tussen de palen

Je kan je houten hekken of poorten met behulp van het verzwaarde en verstelbare poortbeslag op twee verschillende manieren monteren:

1. Achter de palen

Dit is verreweg de meest voorkomende manier van het plaatsen van je houten hekken of poorten aan houten palen. De achterkant van je hekken lopen ongeveer gelijk met de achterkant van je houten palen. Vanaf de voorkant gezien zijn de poorten achterin de palen gemonteerd wat een prachtig diepte-effect creëert. Het voordeel van deze manier van monteren is dat de hekken wel 180 graden opengedraaid kunnen worden. De oog van de poortheng zit vrij dicht aan de rand van de buitenkant van de hekken.

2. Tussen de palen

Deze manier van monteren wordt vaak toegepast bij automatische poortbediening. Als je de hekken of poorten tussen de palen plaatst blijft de hele achterkant van de paal vrij om de poortopeners / armen aan te bevestigen. De scharnierplaten zitten dus niet in de weg. Als je op deze manier je poorten plaatst dan kunnen de poorten iets verder open dan 90 graden. De ogen van de hengen moeten minimaal 5cm vanaf de rand van de hekken komen. De meeste hekwerken voeren wij uit met onze zogenaamde ‘blokhengen’. Deze hengen hebben het oog aan de zijkant. Door de heng simpelweg om te draaien verplaats je het oog.

Keuze uit meerdere houtsoorten

Eikenhout

Verreweg het meest gekozen houtsoort voor houten tuinpoorten en tuinhekken van hout is eikenhout. Eikenhout laat zich prima verwerken, heeft een mooie structuur en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Omdat Nederlands (inlands) eiken vaak wat grilliger van structuur is, kiezen wij heel bewust voor eikenhout uit andere Europese landen (Oost-Europa en Frankrijk). De bodem en het klimaat zorgen voor een meer gelijkmatige groei en geeft dit eikenhout fijnere jaarringen. Door de fijnere structuur blijft het hout nadat het verwerkt is tot een houten poort rustig met als resultaat dat het veel minder werkt.

Iroko hardhout

Een ander veel gekozen houtsoort voor toegangspoorten is Iroko. Iroko is een tropisch hardhout soort met een zeer fijne nerf, nagenoeg geen noesten en laat zich erg goed verwerken. De werking van dit hout is minimaal en vergrijst langzaam en gelijkmatig als het niet wordt behandeld. Met een duurzaamheidsklasse 1 staat Iroko hardhout garant voor jarenlang plezier van je houten hekwerk!

Lees op deze pagina meer over de verschillen tussen Eikenhout en Iroko hardhout.

Houten palen

Bij een goed en mooi houten hekwerk horen natuurlijk ook houten palen, ook wel staanders genoemd. Wij bieden hierin twee sorten aan: Eikenhout en Azobé hardhout. Het meest gekozen soort hierin is eikenhout. Reden hiervan is de gunstige prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk dat de poorten veelal van hetzelfde eikenhout zijn. Echter zien we steeds vaker de combinatie van eikenhouten poorten met palen van Azobé hardhout. Iroko houten poorten worden nagenoeg altijd gecombineerd met Azobé houten staanders. De kleur van Azobé is rood/bruin maar vergrijsd al snel als je het niet behandeld (wat prima kan bij Azobé hout!).

Houten staanders van eikenhout moeten eigenlijk wel behandeld worden met een goede teer. Het gaat dan om het gedeelte dat de grond in gaat (hoeft niet helemaal tot de onderkant van de palen) tot een centimeter of 5 tot 10 boven de grond. Als je het goed wilt doen zou je de palen om de 2 à 3 jaar een klein beetje (10-15 cm) moeten uitgraven, even goed laten drogen en voorzien van een nieuw laagje teer. Gebruik bij voorkeur een natuurlijke houtteer! Azobé palen hoeven niet behandeld te worden met teer. Dit houtsoort wordt veel toegepast bij bootsteigers en sluizen en is loeisterk.

Electrische bediening inrijpoorten

Wil je extra gemak en meer veiligheid met je houten poort? Kies dan voor automatische poortopeners om het totaalplaatje af te maken. Bij Royal Fence werken we met de elektrische openers van TOUSEK. Een betrouwbaar Oostenrijks merk dat een variatie van automatische poortopeners aanbiedt. Zij vervaardigen poortopeners van duurzame materialen, zoals aluminium en edelmetalen. Deze zijn namelijk onderhoudsarm, gaan lang mee en functioneren probleemloos.

Ook heb je de keuze voor verschillende manieren van poortbediening (afstandbediening, wandzender, smartphone, codetableau met kaartlezer, en fotocellen) of een combinatie van deze middelen. Daarnaast is er geïnvesteerd in het design van de poortopeners, wel zo belangrijk om je poort goed tot zijn recht te laten komen. Of je nu al trotse eigenaar bent van een houten poort of deze nog moet laten plaatsen, de automatische poortopeners van TOUSEK kunnen in beide gevallen door Royal Fence worden geïnstalleerd.

Samenwerking Trees For All

In 2021 zijn wij als Royal Fence een samenwerking gestart met Trees For All. Als troste partner planten zij voor ieder verkocht hekdeel een boom. Onze wereld heeft namelijk meer bos nodig. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Calculator

Via onze online calculator is het heel eenvoudig om een hekwerk samen te stellen. In deze calculator doorloop je een aantal stappen waarbij je jouw specifieke wensen kan aangeven zoals de keuze uit een enkele of dubbele poort, de draairichting, type palen, afmetingen, soort beslag, automatisering, enzovoorts. Het is eenvoudiger dan je denkt!