Zoeken

Portugese tuinpoort hout LP20

 Levertijd: 4 a 6 weken

Is veiligheid en privacy belangrijk voor je? Kies dan deze fraaie strakke Portugese tuinpoort van hout. Dit staat prachtig op een oprit of looppad. Het levendige hout straalt volop warmte en klasse uit. De smalle tussenruimtes zorgen voor heel iets doorkijk. Deze poort is ook te bestellen in een helemaal dichte versie zonder tussenruimte. Daarbij gebruiken we planken met veer en groef. Kies dan voor dit dichte model LPD20.

Confifureer jouw tuinpoort en bereken jouw prijs

Wat kost een houten tuinpoort zoals de LP20? En wat zijn de mogelijkheden in houtsoort, hang -en sluitwerk, hoogtes en breedtes? Past het op mijn oprit of in mijn tuin? Ga direct aan de slag en zie wat de mogelijkheden zijn. De prijs wordt direct voor je uitgerekend.

Start de configurator door hieronder jouw keuze te selecteren:

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

LET OP! De breedtematen van deze houten poorten zijn afwijkend. Dit is afhankelijk van het gekozen houtsoort:

  • Dubbele poorten IROKO hout maximaal 400 cm tussen de palen
  • Enkele looppoorten / tuindeuren IROKO hout maximaal 200 cm tussen de palen
  • Dubbele poorten EIKEN hout maximaal 350 cm tussen de palen
  • Enkele looppoorten / EIKEN hout maximaal 175 cm tussen de palen

In de calculator kan wordt hier geen onderscheid in gemaakt. Echter bestellingen van eikenhouten poorten die breder zijn dan de hierboven vermelde maten worden niet in behandeling genomen. We zullen dan contact met je opnemen.

▼ Lees hieronder verder ▼

Privacy

De LP20 houten toegangspoort biedt best veel privacy doordat er circa 1 tot 1,5cm speling tussen de planken zit. Als je helemaal dichte tuindeuren wilt, ga dan voor de LPD20 dichte tuindeur. Wil je toch liever een boogvorm poort? Kies dan de LP17. Deze is ook in een dichte afgesloten versie te verkrijgen.

Meerdere hoogtes

Deze houten tuinpoort is standaard in vier verschillende hoogtes te bestellen, te weten 150 cm - 160 cm - 170 cm - 180 cm. De hoogte van 160 is de meest gekozen hoogte van deze poort. Wil je een paar centimeter hoger of lager omdat dit beter uitkomt of omdat je dit simpelweg mooier vindt? Geen probleem, alle houten hekwerken maken wij op maat. Geef je wensen maar aan. We denken graag met je mee.

Stevige houten tuindeuren

Deze zware eikenhouten of Iroko houten tuinpoorten moeten absoluut stevig in elkaar gezet worden. Het hout wordt daarbij zeer nauwkeurig uitgezocht en bewerkt. Bij Iroko hardhout maken we het framewerk zelfs van circa 48mm dik hout!

Loopdeuren

Dit model tuinpoort leent zich bij uitstek als enkele tuindeur of loopdeur. De stevige constructie staat garant voor jarenlang plezier. Je kan kiezen welke kant de scharnierzijde moet worden en welk type slot of sluiting je erop wilt. Vaak wordt bij dit model voor het cilinderslot gekozen omdat deze erg makkelijk te bedienen is. Maar zeker ook omdat je deze met de bijbehorende sleutels op slot kan draaien. Uiteraard kan je de profielcilinder ook vervangen door je eigen zodat deze wellicht gelijksluitend wordt met de deuren van je woning of schuur.

Hang -en sluitwerk

De LP20 Portugese tuinpoort is standaard uitgerust met:

  • Per deur twee standaard duimhengen met niet verstelbare standaard plaatduimen 16mm;
  • Per deur een extra lange grondpen (verzinkt) van 60 cm (alleen op de dubbele poorten);
  • Een robuuste overslaggrendel + een RVS boerenklinkstel op de dubbele poorten en alleen een RVS boerenklinkstel op de enkele hekken.

Als slot wordt vaak voor de Locinox poortslot gekozen voor dubbele tuinpoorten. Voor de enkele tuinpoorten kan je ook een cilinderslot met deurklink kiezen. Beide in de uitvoering RVS of zwart gecoat.

Hekwerk afstellen

Voor een klein bedrag extra vervangen we de standaard hengen voor zware verstelbare poorthengen. Een absolute aanrader! Deze robuuste tuinpoortscharnieren zijn er in meerdere lengtes. Per tuinpoort bekijken wij welke daar goed bij past. Bij deze tuinpoort model LP20 kiezen we veelal voor zogenaamde blokhengen. Hierbij is het gedeelte dat op de poort komt dezelfde afmeting (70 x 145mm) als het scharnierdeel dat op de houten paal komt. (Zie foto waarbij de scharnieren op de voorkant van de poorten zitten.) Alle soorten zijn tevens in een zwart uitvoering verkrijgbaar.

Montage achter of tussen de palen

Met behulp van verzwaarde en verstelbare poorthengen kan je houten poorten op twee verschillende manieren vastzetten:

1. Achter de palen

Dit is de meest gekozen methode voor het plaatsen van je houten hekwerk aan houten palen. Op deze manier komen je poorten vanaf de voorkant gezien achterin je palen te hangen wat een mooie diepte teweegbrengt. De achterkant van je poorten zijn nagenoeg gelijk met de achterkant van je houten palen. Het mooie van deze wijze van montage is dat de draaipoorten heel ver opengraaid kunnen worden. Vergelijk het met een doorsnee deur in je woning. De oog waar het schroefdraad van de scharnier doorheen gaat moet aan de rand van de poorten geplaatst worden. Zie tekening hieronder.

2. Tussen de palen

De tweede manier om je houten poorten een je palen te bevestigen is door ze tussen de palen te plaatsen. Hiermee komen je poorten iets meer naar voren. Je zou de voorkant van de poorten zefls gelijk met de voorkant van de palen kunnen zetten. Deze mantagewijze wordt vaak toegepast bij poorten met automatische poortopeners. Wanneer je de poorten tussen de palen monteert houd je de gehele achterzijde van de palen vrij voor de montage van de openers. Nu moet het oog van de scharnierplaat niet aan de buitenrand van je poorten komen maar juist een eindje uit de kant. Je kan de scharnierplaat eenvoudig omdraaien. Door het toepassen van deze methode kunnen de poorten niet zover geopend worden dan bij montage achterop de palen. Echter kunnen ze zeker wel (meer dan) 90° open.

Plaatsing houten toegangspoort

Het plaatsen van een hek komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hek zelf te plaatsen. We hebben een handige video hiervoor op onze website staan. Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence. Wij helpen jou graag om de kroon op jouw erf te plaatsen. Als je voor eikenhouten palen hebt gekozen dan brengen wij hierop deels één laag teer aan. Wij plaatsen de palen in principe altijd in beton.

Houtsoorten poorten

Eikenhout

De meeste houten poorten maken wij van eikenhout. Ons eikenhout komt niet uit ons eigen land omdat de kwaliteit van inlands eiken vaak wat minder is. Het eikenhout dat wij gebruiken voor de poorten komt uit Oost-Europa en Frankrijk. De combinatie van de bodemsoort en het klimaat maken dat deze bomen gelijkmatiger groeien waardoor de houtnerf (jaarringen) fijner is. Hierdoor is het hout minder grillig en dat zorgt ervoor dat de poorten minder ‘werken’.

Iroko hardhout

Naast eikenhout verwerken we ook regelmatig Iroko hardhout voor onze poorten. Iroko hout is iets bruiner van kleur, heeft een hele fijne nerf en je zal er niet snel een noest in vinden. Dit hout is nog rustiger dan eikenhout en zal nog minder werken. Iroko hout vergrijsd langzaam en gelijkmatig als je het niet behandeld met een (olie)beits. Iroko hardhout valt onder duurzaamheidsklasse 1 waarmee diit houtsoort garant staat voor jarenlang plezier van je houten poorten!

Links: eikenhout | Midden: Iroko hout (alleen voor poorten)| Rechts Azobé hout (alleen voor palen)

Lees op deze pagina meer over de verschillen tussen Eikenhout en Iroko hardhout.

Houtsoorten palen

Als je een paar mooie en degelijke poorten hebt dan wil je daar natuurlijk ook mooie houten palen bij. Tenzij je poort aan stenen of betonnen pilaar of muur komt, in dat geval zijn palen niet altijd nodig. Echter in sommige gevallen komt er toch een paal tegen een muur. We hebben keuze uit twee soorten hout voor palen: Eikenhout en Azobé hout. Beide houtsoorten zijn in meerdere diktes verkrijgbaar.

Houtsoort / dikte paal12x12cm15x15cm18x18cm20x20cm
Eikenhout
Azobé

In levensduur wint Azobé hout het van eikenhout. Azobé valt onder duurzaamheidscategorie 1 en wordt veelvuldig toegepast bij sluizen en bootsteigers. Eikenhout is altijd nog het meeste toegepaste houtsoort voor palen bij houten poorten. Door het eikenhout deels te behandelen met een goede houtteer (tot ongeveer 10 cm boven de grond) geef je het hout bescherming tegen vocht en zuurstof. De combinatie van vocht en zuurstof zorgt namelijk voor houtrot. Om de levensduur van eiken palen te verlengen kan je de palen om de 2 à 3 jaar een stukje (10-15 cm) uitgraven, dit goed laten drogen waarna je weer een laagje teer aanbrengt. Gebruik bij voorkeur een natuurlijke houtteer! Palen van Azobé hout hoeven niet met een houtteer behandeld te worden.

Vaak worden bij poorten van Iroko hout palen van Azobé hout gekozen. De kleuren wijken iets af van elkaar maar dat is minimaal. Op bovenstaande middelste foto zie je een poort van Iroko hardhout met Azobé palen. Bij eikenhouten poorten kiest men vaak eikenhouten palen. Echter is een hekwerk van eikenhout ook prima te combineren met hardhouten palen van Azobé zoals te zien is op de rechterfoto. Als je ervoor kiest om je hekwerk inclusief palen te laten vergrijzen dan is het kleurverschil nagenoeg helemaal verdwenen.

Elektrische bediening

Wil je het helemaal afmaken? Kies dan voor automatische poortbediening op deze draaideuren! Hier zijn meerdere accessoires voor te krijgen om de bediening lekker makkelijk en veelzijdig te maken.

Zorgeloos genieten

Wil jij ook zorgeloos genieten van jouw tuin en niet hoeven nadenken of je kinderen of huisdieren maar zo de straat op lopen? Dit model heeft weinig tussenruimte waarmee het bij uitstek een veilige poort is om dieren of kinderen achter te houden.