Zoeken

Planken en latten

Hier vind je ons assortiment eiken planken en latten. Deze eikenhouten planken gebruiken wij voor het vervaardigen van onze houten poorten en hekwerken maar kunnen ook los besteld worden. Hiermee zou je draaipoorten kunnen uitbreiden met een vast hekwerk. Als je een hekwerk bij ons besteld dan kan je de breedte van de planken voor jouw model en hoogte aan ons opvragen.

Om kieren en spleten bij (dichte) poorten af te sluiten hebben we een assortiment afsluit / aanslaglatten. Ook is er een speciale lat met kabelgleuf om bijvoorbeeld een elektrakabel van een buitenlamp op je houten paal mee weg te werken.

Eikenhout

Eikenhout is loofhout met een rechte draad dat veelvuldig wordt toegepast bij hekken en poorten. Het hout oogt levendig en rustiek en heeft enige neiging tot scheuren en vervorming. Noesten komen regelmatig voor bij eikenhouten hekken. Eiken wordt ingedeeld in duurzaamheidsklasse* 2-3. Eiken bevat looistoffen waardoor het kan corroderen (blauw uitslaan) als het in vochtige toestand in aanraking komt met metalen. Het hout laat zich prima verwerken en is goed geschikt voor hekken en poorten. Werking is bij eiken meer dan iroko hout, doordat het meer vocht op kan nemen bij vochtig weer (het hout zet dan uit) en het veel vocht verdampt bij droog weer, het hout zal wat krimpen. Hier kun je wat informatie lezen over het onderhouden van een eiken poort.

* Hout wordt ingedeeld in duurzaamheidsklassen die lopen van 1 (zeer duurzaam) tot en met 5 (niet duurzaam).