Zoeken

Houten poort HK16

 Levertijd: 4 a 6 weken

Ben jij op zoek naar een houten poort voor jouw oprit? Wil jij de combinatie van een mooie uitstraling en veiligheid? Kies dan voor de HK16: een mooie, zware en luxe houten poort. Er is relatief weinig ruimte tussen de eikenhouten planken. Dit maakt het bij uitstek een veilige poort voor kinderen en huisdieren. De bovenkant is bol gezaagd waarbij de buitenkanten lager zijn. De planken maken de poort robuust en de smalle tussenruimtes zorgen voor de nodige privacy. De buitenkanten zijn 20 cm lager dan het midden.

Bereken eenvoudig jouw prijs

Benieuwd naar de prijs van deze houten poort? Kies het model, gewenste maten en opties en bereken direct jouw prijs met onze calculator. Prijzen zijn inclusief btw.

Kies hieronder jouw optie:

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

▼ Lees hieronder meer ▼

Solide houten poorten

De basis van de HK16 houten poort maken wij van 28mm eikenhout of 48mm Iroko hardhout. Aan zowel de binnen- als de buitenkant monteren wij tussen de liggers een opvulplank. Hiermee krijg je een solide raamwerk waarbinnen wij de schoor plaatsen. Deze zeer solida basis maakt deze houten poorten zeer sterk en duurzaam. De 23mm dikke staanders worden verlijmd op de liggers. In combinatie met de RVS slotbouten wordt het een mooi geheel met karakter.

Hang -en sluitwerk

De houten poort HK16 voorzien wij standaard van het volgende hang -en sluitwerk:

  • Standaard duimhengen met vaste (niet verstelbare) plaatduimen
  • Eén grondgrendel gegalvaniseerd en één robuuste overslaggrendel bij dubbele poorten
  • Een boerenklinkstel RVS bij een enkele poort.

Omdat hout altijd wel iets werkt en het ophangen van de poorten met vaste plaatduimen zeer nauwkeurig komt, is het verstandig om verstelbaar beslag te kiezen bij deze houten poorten. Dit beslag is ook nog eens een stuk dikker en robuuster. Kies daarom voor verzwaard en verstelbare poortbeslag. Op de poorten monteren wij in de werkplaats dan zogenaamde zware blokhengen. Het nastellen van je hekwerk is een fluitje van een cent met dit beslag.

Als uitbreiding op het zware verstelbare beslag kan je ook kiezen voor een Locinox poortsluiting. Hiermee kan je je houten poorten eenvoudig openen met de dubbelzijdige klinken. Tevens kan je jouw poorten vergrendelen door middel van een profielcilinder. Als je de poort op slot draait dan komt er een speciale haakvormige nachtschoot uit het slot welke zich vastklemt in de slotvanger die wij in de andere poort frezen. Hierdoor zijn de houten poortdeuren niet meer open te duwen wat bij een gewoon cilinderslot wel zo is.

Maatwerk poorten

Al onze houten poorten zijn maatwerk poorten. Dat betekent dat we geen kant-en-klare poorten op voorraad hebben. Aan de hand van jouw specifieke situatie en wensen maken wij al onze houten hekwerken. In de online calculator kan je deze hoogte -en breedtematen eenvoudig ingeven. Je kan daarbij kiezen uit die hoogtes:

  • 100 - 120 cm
  • 110 - 130 cm (meest gekozen)
  • 120 - 140 cm

De eerstvermelde hoogtemaat is de hoogte aan de buitenkanten en de tweede hoogtemaat is de hoogte in het midden. Looppoorten krijgen standaard een rechte bovenkant en hebben dezelfde hoogte als de buitenkanten van de dubbele poorten. Met bovenstaande maten worden de vlakke looppoorten dus 100, 110 of 120 cm. Wil je toch liever een boogvorm in de je looppoort? Geef het ons maar aan, we maken dit tegen een geringe meerprijs voor je in orde.

Plaatsen poorten

Het plaatsen van houten poorten aan houten palen of een stenen muur of pilaar is een leuke maar misschien ook wel een lastige klus. Om je hiermee te helpen hebben we een video plaatsing houten hekwerk online staan. Deze video helpt je stapsgewijs door het proces van het graven van de gaten voor de palen tot en met het afstellen van je poorten. We kunnen ons voorstellen dat je deze klus liever uit handen geeft. Onze jongens hebben dit klusje al veelvuldig geklaard en kunnen ook jouw hekwerk komen plaatsen.

Tip bij het plaatsen van de palen: Nadat je het gat hebt gegraven en de paal erin hebt getild, vul dan de onderste helft op met droge betonmortel. Bij ruime gaten kan je er ook wat puin, stenen of (halve) stoeptegels bij in gooien. Nu kan je de paal nog goed uitrichten. Als je zeker weet dat de paal goed staat vul je het gat met afwisselend water en betonmortel dat zich direct mengt in het water. Met een stokje kan je het nog even goed mengen. Betonmortel bestel je eenvoudig mee in onze webshop.

Montage achter of tussen de palen

Je kan je houten hekken of poorten met behulp van het verzwaarde en verstelbare poortbeslag op twee verschillende manieren monteren:

1. Achter de palen

Dit is verreweg de meest voorkomende manier van het plaatsen van je houten hekken of poorten aan houten palen. De achterkant van je hekken lopen ongeveer gelijk met de achterkant van je houten palen. Vanaf de voorkant gezien zijn de poorten achterin de palen gemonteerd wat een prachtig diepte-effect creëert. Het voordeel van deze manier van monteren is dat de hekken wel 180 graden opengedraaid kunnen worden. De oog van de poortheng zit vrij dicht aan de rand van de buitenkant van de hekken.

2. Tussen de palen

Deze manier van monteren wordt vaak toegepast bij automatische poortbediening. Als je de hekken of poorten tussen de palen plaatst blijft de hele achterkant van de paal vrij om de poortopeners / armen aan te bevestigen. De scharnierplaten zitten dus niet in de weg. Als je op deze manier je poorten plaatst dan kunnen de poorten iets verder open dan 90 graden. De ogen van de hengen moeten minimaal 5cm vanaf de rand van de hekken komen. De meeste hekwerken voeren wij uit met onze zogenaamde ‘blokhengen’. Deze hengen hebben het oog aan de zijkant. Door de heng simpelweg om te draaien verplaats je het oog.

Houtsoorten poorten

Eikenhout

De meeste houten poorten maken wij van eikenhout. Ons eikenhout komt niet uit ons eigen land omdat de kwaliteit van inlands eiken vaak wat minder is. Het eikenhout dat wij gebruiken voor de poorten komt uit Oost-Europa en Frankrijk. De combinatie van de bodemsoort en het klimaat maken dat deze bomen gelijkmatiger groeien waardoor de houtnerf (jaarringen) fijner is. Hierdoor is het hout minder grillig en dat zorgt ervoor dat de poorten minder ‘werken’.

Iroko hardhout

Naast eikenhout verwerken we ook regelmatig Iroko hardhout voor onze poorten. Iroko hout is iets bruiner van kleur, heeft een hele fijne nerf en je zal er niet snel een noest in vinden. Dit hout is nog rustiger dan eikenhout en zal nog minder werken. Iroko hout vergrijsd langzaam en gelijkmatig als je het niet behandeld met een (olie)beits. Iroko hardhout valt onder duurzaamheidsklasse 1 waarmee diit houtsoort garant staat voor jarenlang plezier van je houten poorten!

Lees op deze pagina meer over de verschillen tussen Eikenhout en Iroko hardhout.

Houtsoorten palen

Als je een paar mooie en degelijke poorten hebt dan wil je daar natuurlijk ook mooie houten palen bij. Tenzij je poort aan stenen of betonnen pilaar of muur komt, in dat geval zijn palen niet altijd nodig. Echter in sommige gevallen komt er toch een paal tegen een muur. We hebben keuze uit twee soorten hout voor palen: Eikenhout en Azobé hout. Beide houtsoorten zijn in meerdere diktes verkrijgbaar.

Houtsoort / dikte paal12x12cm15x15cm18x18cm20x20cm
Eikenhout
Azobé

In levensduur wint Azobé hout het van eikenhout. Azobé valt onder duurzaamheidscategorie 1 en wordt veelvuldig toegepast bij sluizen en bootsteigers. Eikenhout is altijd nog het meeste toegepaste houtsoort voor palen bij houten poorten. Door het eikenhout deels te behandelen met een goede houtteer (tot ongeveer 10 cm boven de grond) geef je het hout bescherming tegen vocht en zuurstof. De combinatie van vocht en zuurstof zorgt namelijk voor houtrot. Om de levensduur van eiken palen te verlengen kan je de palen om de 2 à 3 jaar een stukje (10-15 cm) uitgraven, dit goed laten drogen waarna je weer een laagje teer aanbrengt. Gebruik bij voorkeur een natuurlijke houtteer! Palen van Azobé hout hoeven niet met een houtteer behandeld te worden.

Vaak worden bij poorten van Iroko hout palen van Azobé hout gekozen. De kleuren wijken iets af van elkaar maar dat is minimaal. Op bovenstaande middelste foto zie je een poort van Iroko hardhout met Azobé palen. Bij eikenhouten poorten kiest men vaak eikenhouten palen. Echter is een hekwerk van eikenhout ook prima te combineren met hardhouten palen van Azobé zoals te zien is op de rechterfoto. Als je ervoor kiest om je hekwerk inclusief palen te laten vergrijzen dan is het kleurverschil nagenoeg helemaal verdwenen.

Automatische openers

Het bedienen van je houten poorten kan uiteraard prima handmatig. Maar het ultiema gemak en comfort krijg je door je poorten automatisch te bedienen. Gewoon vanuit je auto, fiets of huis met één druk op de knop of smartphone. Wij werken uitsluitend met automatische poortbediening van TOUSEK. Zij vervaardigen zeer degelijke poortopeners van duurzame materialen als aluminium en edelmetalen. De TOUSEK openers zijn onderhoudsarm en gaan jarenlang probleemloos mee.

Voor het openen en sluiten van je poorten heb je de keuze uit verschillende opties: handzender, wandzender voor in huis, smartphone, codepaneel met kaartlezer, en fotocellen) of een combinatie van deze middelen. Daarnaast is er geïnvesteerd in het design van de poortopeners, wel zo belangrijk om je poort goed tot zijn recht te laten komen. Of je nu al trotse eigenaar bent van een houten poort of deze nog moet laten plaatsen, de automatische poortopeners van TOUSEK kunnen in beide gevallen door Royal Fence worden geïnstalleerd.

Samenwerking Trees For All

Wij houden van hout en dus ook van bomen. Wij gebruiken materiaal uit de natuur en willen daarom ook weer iets teruggeven aan de natuur. Voor elk verkocht hekdeel laten wij de organisatie Trees For All een boom planten. Bestel je een dubbele poort met loophek ernaast dan betekent dit dat we 3 bomen laten planten. Op deze manier geven wij meer terug aan de natuur dan dat we gebruiken. Onze wereld heeft namelijk meer bomen en bos nodig. Daarom kiezen wij voor deze prachtige samenwering met Trees for All. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.