Zoeken

Houten tuinpoort hout LPD14

 Levertijd: 4 a 6 weken

Deze houten tuinpoort model LPD14 is één van de recenste modellen die we onlangs hebben toegevoegd aan ons assortiment. Veel privacy krijg je met deze poort door de dichte veer en groef constructie. De bovenkant heeft een ronding wat hem niet even iets speelser maakt dan de LPD20 Portugese poort. Net zoals al onze andere houten poorten is dit model ook als dubbele poort, loopdeur of een combinatie van dubbele draaipoort met loopdeur te verkrijgen. Als luxe alternatief op de standaard schuttingen die op de markt zijn kan je ook vaste hekwerken - zoals op de foto’s is te zien, bestellen en laten plaatsen door ons. Vaste delen kunnen niet via de calculator samengesteld worden.

Calculeer je houten poort zelf

Hieronder kan je op één van de drie iconen klikken waarna de online calculator opent. Hierin kan je jouw hekwerk samenstellen en de prijs verandert steeds mee met elke stap die je doorloopt.

Start de calculator hier:

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

LET OP! De breedtematen van deze houten poorten zijn afwijkend. Dit is afhankelijk van het gekozen houtsoort:

  • Dubbele poorten IROKO hout maximaal 400 cm tussen de palen
  • Enkele looppoorten / tuindeuren IROKO hout maximaal 200 cm tussen de palen
  • Dubbele poorten EIKEN hout maximaal 350 cm tussen de palen
  • Enkele looppoorten / EIKEN hout maximaal 175 cm tussen de palen

In de calculator kan wordt hier geen onderscheid in gemaakt. Echter bestellingen van eikenhouten poorten die breder zijn dan de hierboven vermelde maten worden niet in behandeling genomen. We zullen dan contact met je opnemen.

▼ Lees hieronder verder ▼

Meerdere hoogtes

Deze houten tuinpoort is standaard in twee verschillende hoogtes te bestellen, te weten:

  • 180 >160 cm
  • 170 > 150 cm
  • 160 > 140 cm

Het hoogste getal geeft steeds de hoogte van de buitenkant van de houten poorten weer en het laagste getal is de hoogte in het midden. Er zit dus steeds een verschil in van 20 cm. Mocht je een hele smalle dubbele poort willen dan kan het zijn dat we het verschil iets kleiner maken om het model een beetje in verhouding te laten.

Wil je een paar centimeter hoger of lager omdat dit beter uitkomt of omdat je dit simpelweg mooier vindt? Geen probleem, alle houten poorten maken wij op maat. Geef je wensen maar aan. We denken graag met je mee.

Loopdeuren

Dit model tuinpoort leent zich bij uitstek als enkele tuindeur of loopdeur. De stevige constructie staat garant voor jarenlang plezier. Je kan kiezen welke kant de scharnierzijde moet worden en welk type slot of sluiting je erop wilt. Vaak wordt bij dit model voor het cilinderslot gekozen omdat deze erg makkelijk te bedienen is. Maar zeker ook omdat je deze met de bijbehorende sleutels op slot kan draaien. Uiteraard kan je de profielcilinder ook vervangen door je eigen zodat deze wellicht gelijksluitend wordt met de deuren van je woning of schuur.

Loopdeuren hebben standaard geen ronding en maken we met een rechte bovenkant. De hoogte is dan gelijk met de hoogte van de buitenkanten van de dubbele poort.

Hang -en sluitwerk

De LPD14 tuinpoort is standaard uitgerust met:

  • Per poort twee standaard duimhengen met niet verstelbare standaard plaatduimen 16mm;
  • Per poort een extra lange grondpen (verzinkt) van 60 cm (alleen op de dubbele poorten);
  • Een robuuste overslaggrendel + een RVS boerenklinkstel op de dubbele poorten en alleen een RVS boerenklinkstel op de enkele hekken.

Als slot wordt vaak voor de Locinox poortslot gekozen voor dubbele tuinpoorten. Voor de enkele tuinpoorten kan je ook een cilinderslot met deurklink kiezen. Beide in de uitvoering RVS of zwart gecoat.

Hekwerk haarfijn afstellen

Voor een paar Euro’s meer zetten wij er zware, verstelbare poorthengen op. Een regelrechte aanrader! Deze robuuste tuindeurscharnieren zijn er in meerdere lengtes. Per tuinpoort bekijken wij welke daar goed bij past. Bij deze tuinpoort model LPD14 kiezen we veelal voor zogenaamde blokhengen. Hierbij is het gedeelte dat op de poort komt dezelfde afmeting (70 x 145mm) als het scharnierdeel dat op de houten paal komt. (Zie foto waarbij de scharnieren op de voorkant van de poorten zitten.) Alle soorten zijn tevens in een zwart uitvoering verkrijgbaar.

Stevige houten tuindeuren

Deze zware eikenhouten of Iroko houten tuinpoorten moeten absoluut stevig in elkaar gezet worden. Het hout wordt daarbij zeer nauwkeurig uitgezocht en bewerkt. Bij Iroko hardhout maken we het framewerk zelfs van circa 48mm dik hout!

Privacy

De LPD14 houten toegangspoort biedt veel privacy omdat er geen speling tussen de planken zit. Met een veer en groef constructie maken we de poorten helemaal dicht zodat je geen doorkijk hebt.

Wil je dit model maar dan met speling tussen de staande planken? Dat kan. Deze staat nog niet online maar je kan model LP17 selecteren om jouw poort te calculeren. De constructie en prijzen zijn namelijk gelijk.

Afsluitlatten

Als je het plaatje helemaal compleet wilt maken dan kan je ervoor kiezen om afsluitlatten mee te bestellen. Deze maken wij op maat en is dus afgestemd op de afmetingen van de poort. Zo kan je een afsluitlat bestellen die de kier tussen de twee poortdeuren afsluit maar je kan ook latten bestellen die je op de palen kan monteren. Hiermee sluit je ook de kieren tussen de houten palen en poorten weg. Bekijk hier ons assortiment sluitlatten.

Plaatsing houten toegangspoort

Het plaatsen van een hek komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hek zelf te plaatsen. We hebben een handige video hiervoor op onze website staan. Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence. Wij helpen jou graag om de kroon op jouw erf te plaatsen. Als je voor eikenhouten palen hebt gekozen dan brengen wij hierop deels één laag teer aan. Wij plaatsen de palen in principe altijd in beton.

Tip bij het plaatsen van de palen: Nadat je het gat hebt gegraven en de paal erin hebt getild, vul dan de onderste helft op met droge betonmortel. Bij ruime gaten kan je er ook wat puin, stenen of (halve) stoeptegels bij in gooien. Nu kan je de paal nog goed uitrichten. Als je zeker weet dat de paal goed staat vul je het gat met afwisselend water en betonmortel dat zich direct mengt in het water. Met een stokje kan je het nog even goed mengen. Betonmortel bestel je eenvoudig mee in onze webshop.

Montage achter of tussen de palen

Je kan je houten hekken of poorten met behulp van het verzwaarde en verstelbare poortbeslag op twee verschillende manieren monteren:

1. Achter de palen

Dit is verreweg de meest voorkomende manier van het plaatsen van je houten hekken of poorten aan houten palen. De achterkant van je hekken lopen ongeveer gelijk met de achterkant van je houten palen. Vanaf de voorkant gezien zijn de poorten achterin de palen gemonteerd wat een prachtig diepte-effect creeërt. Het voordeel van deze manier van monteren is dat de hekken wel 180 graden opengedraairt kunnen worden. De oog van de poortheng zit vrij dicht aan de rand van de buitenkant van de hekken.

2. Tussen de palen

Deze manier van monteren wordt vaak toegepast bij automatische poortbediening. Als je de hekken of poorten tussen de palen plaatst blijft de hele achterkant van de paal vrij om de poortopeners / armen aan te bevestigen. De scharnierplaten zitten dus niet in de weg. Als je op deze manier je poorten plaatst dan kunnen de poorten iets verder open dan 90 graden. De ogen van de hengen moeten minimaal 5cm vanaf de rand van de hekken komen. De meeste hekwerken voeren wij uit met onze zogenaamde ‘blokhengen’. Deze hengen hebben het oog aan de zijkant. Door de heng simpelweg om te draaien verplaats je het oog.

Keuze uit meerdere houtsoorten

Eikenhout

Verreweg het meest gekozen houtsoort voor houten poorten en hekken van hout is eikenhout. Eikenhout laat zich prima verwerken, heeft een mooie structuur en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Omdat Nederlands (inlands) eiken vaak wat grilliger van structuur is, kiezen wij heel bewust voor eikenhout uit andere Europese landen (Oost-Europa en Frankrijk). De bodem en het klimaat zorgen voor een meer gelijkmatige groei en geeft dit eikenhout fijnere jaarringen. Door de fijnere structuur blijft het hout nadat het verwerkt is tot een houten poort rustig met als resultaat dat het veel minder werkt.

Iroko hardhout

Een ander veel gekozen houtsoort voor toegangspoorten is Iroko. Iroko is een tropisch hardhout soort met een zeer fijne nerf, nagenoeg geen noesten en laat zich erg goed verwerken. De werking van dit hout is minimaal en vergrijst langzaam en gelijkmatig als het niet wordt behandeld. Met een duurzaamheidsklasse 1 staat Iroko hardhout garant voor jarenlang plezier van je houten hekwerk!

Lees op deze pagina meer over de verschillen tussen Eikenhout en Iroko hardhout.

Houten palen hekwerk

Bij een goed en mooi houten hekwerk horen natuurlijk ook houten palen, ook wel staanders genoemd. Wij bieden hierin twee sorten aan: Eikenhout en Azobé hardhout. Het meest gekozen soort hierin is eikenhout. Reden hiervan is de gunstige prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk dat de poorten veelal van hetzelfde eikenhout zijn. Echter zien we steeds vaker de combinatie van eikenhouten poorten met palen van Azobé hardhout. Iroko houten poorten worden nagenoeg altijd gecombineerd met Azobé houten staanders. De kleur van Azobé is rood/bruin maar vergrijsd al snel als je het niet behandeld (wat prima kan bij Azobé hout!).

Houten staanders van eikenhout moeten eigenlijk wel behandeld worden met een goede teer. Het gaat dan om het gedeelte dat de grond in gaat (hoeft niet helemaal tot de onderkant van de palen) tot een centimeter of 5 tot 10 boven de grond. Als je het goed wilt doen zou je de palen om de 2 à 3 jaar een klein beetje (10-15 cm) moeten uitgraven, even goed laten drogen en voorzien van een nieuw laagje teer. Gebruik bij voorkeur een natruurlijke houtteer! Azobé palen hoeven niet behandeld te worden met teer. Dit houtsoort wordt veel toegepast bij bootsteigers en sluizen en is loeisterk.

Elektrische bediening

Wil je het helemaal afmaken? Kies dan voor automatische poortbediening op deze draaideuren! Hier zijn meerdere accessoires voor te krijgen om de bediening lekker makkelijk en veelzijdig te maken.

Ook heb je de keuze voor verschillende manieren van poortbediening (afstandbediening, wandzender, smartphone, codetableau met kaartlezer, en fotocellen) of een combinatie van deze middelen. Daarnaast is er geïnvesteerd in het design van de poortopeners, wel zo belangrijk om je poort goed tot zijn recht te laten komen. Of je nu al trotse eigenaar bent van een houten poort of deze nog moet laten plaatsen, de automatische poortopeners van TOUSEK kunnen in beide gevallen door Royal Fence worden geïnstalleerd.

Samenwerking Trees For All

In 2021 zijn wij als Royal Fence een samenwerking gestart met Trees For All. Als troste partner planten zij voor ieder verkocht hekdeel een boom. Onze wereld heeft namelijk meer bos nodig. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Zorgeloos genieten

Wil jij ook zorgeloos genieten van jouw tuin en niet hoeven nadenken of je kinderen of huisdieren maar zo de straat op lopen? Dit model heeft weinig tussenruimte waarmee het bij uitstek een veilige poort is om dieren of kinderen achter te houden.