Zoeken

Poortopeners

Royal Fence is ook gespecialiseerd in het leveren en installeren van automatische poortopeners. We zijn dealer van de betrouwbare merken Roger en Tousek. We kunnen nieuwe hekken maar ook bestaande poorten voorzien van automatische hekopeners.

Ons advies luidt: Doe het goed of doe het niet! Ga voor kwaliteit.

Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij denken met je mee over de mogelijkheden!

Een poortopener is een elektrisch apparaat, voorzien van een elektrische aangedreven motor , dat je poort automatisch opent en sluit. Een poortopener is een handige uitbreiding op je poort, die je meer gemak geeft. Je kunt de poort hierdoor namelijk op afstand openen en sluiten. Heb je een oprit met daarachter een grote tuin? Dan is het handig dat je voor je gasten of familie niet continu de poort handmatig open en dicht hoeft te doen. Met een elektrische poortopener is dat met een druk op de knop gepiept. Of wat dacht je van je thuiskomst? Je hoeft de auto niet meer uit om de poort te openen; dit kan gewoon met de afstandsbediening. Wij geven je op deze pagina meer informatie over poortopeners.

Voordelen van een poortopener

Behalve gemak, biedt een poortopener ook veel privacy en veiligheid. Een poortopener zorgt er namelijk ook voor dat de poort over het algemeen gewoon gesloten is. Dit verhoogt de beveiliging van je terrein. Niemand kan hierdoor zomaar je terrein betreden, dus je houdt ongewenste gasten zo buiten de poort. De poortopener zorgt ervoor dat alleen bekende personen toegang krijgen, omdat zij bijvoorbeeld een afstandsbediening voor de poortopener hebben.

Verder geeft een poortopener je meer flexibiliteit. Hoe wil je de poort bedienen? Met een afstandsbediening of met sensoren voor de poortopener die jou zien naderen? Wellicht een app op je telefoon? Het kan allemaal!

Boven- en ondergrondse poortopeners

Poortopeners zijn allemaal elektrisch, maar je hebt zowel een bovengrondse als een ondergrondse variant. Bovengrondse poortopeners worden zo mooi mogelijk gemaakt, omdat deze altijd in het zicht zijn. Een ondergrondse poortopener werkt door ingegraven systemen. De ondergrondse motor drijft vaak een tandheugel aan, die de poort opent en sluit. Ze nemen minder ruimte in beslag dan de bovengrondse poortopeners en maken de poort esthetisch aantrekkelijker.

Automatische poortopener

Een elektrische poortopener is niet standaard ook een automatische poortopener. Dat komt, doordat er voor de automatisering nog gewerkt moet worden met sensoren. Deze sensoren zien je komen en gaan. Er bestaan zelfs poortopeners die je kunt integreren in je huisautomatisering/domotica. Royal Fence verkoopt automatische poortopeners, die je kunt uitbreiden met meerdere handzenders/afstandsbedieningen, een extra set sensoren/fotocellen, app-bediening via WiFi en/of een keypad/codetableau met kaartlezer.

De afstandsbediening voor de poortopeners is klein genoeg om aan een sleutelhanger te hangen, zodat je er bijvoorbeeld handig je poort mee kunt bedienen vanuit de auto.

Een poortopener installeren

Het hoeft voor een handige klusser niet heel ingewikkeld te zijn om een poortopener te installeren. Vaak zijn de installatiehandleidingen duidelijk. De moeilijkheid zit dan meestal ook niet in het monteren van de motor of het instellen van de afstandsbediening. Het is vooral het aansluiten van de bedrading, die kennis vergt van een elektricien. Als je hier geen ervaring mee hebt, begin er dan niet aan en laat dit doen door een van onze vakmensen. Royal Fence kan je helpen om je poortopener correct en veilig te installeren.

Het onderhoud van een poortopener

Wanneer je zorgt voor goed onderhoud van de poortopener, kun je er jarenlang profijt van hebben. Met aandacht voor onderstaande punten kun je je poortopener goed onderhouden:

Regelmatig schoonmaken – De poortopeners kunnen stof en vuil verzamelen. Maak deze met enige regelmaat schoon, zodat het vuil geen kans krijgt om na verloop van tijd het materiaal aan te tasten.

Smeren – Smeer met enige regelmaat de bewegende delen van de poortopener, zodat deze soepel blijft werken. Royal Fence adviseert jou graag welk smeermiddel je moet gebruiken. Neem hiervoor contact met ons op, zodat wij je het juiste advies kunnen geven.

Controleer de veiligheidsvoorzieningen – Denk aan de sensoren die obstakels detecteren en de poort stoppen. Controleer ook of de automatische sluitingstijden nog kloppen, waardoor je poort niet continu open blijft staan.

Batterijen – Vervang de batterijen als je afstandsbediening niet meer naar behoren werkt, bijvoorbeeld bij minder bereik.

Overweeg jij om een poortopener te kopen of te installeren? Dan raden wij je aan om contact met ons op te nemen of om de bovenstaande poortopeners te bekijken. Wij verkopen uitsluitend topkwaliteit, waardoor je zeker weet dat je lang profijt hebt van je poortopener. We adviseren je graag over de mogelijkheden.