Zoeken

Houten toegangspoort HK14

 Levertijd: 4 a 6 weken (Onze vakantie sluiting is van 29 juli t/m 9 aug.)

Deze prachtige eikenhouten toegangspoort model HK14 is een echte favoriet onder onze klanten. Misschien wel het meest verkochte model! De HK14 is een mooie, zware en luxe houten toegangspoort en is een waar pareltje die jouw tuin of oprit compleet maakt. Een houten toegangspoort van mooie houten planken. Ten opzichte van de luxe houten poort, model HK12 is deze poort voorzien van wat bredere houten staanders en zijn de tussenruimtes wat kleiner. Beide modellen hebben een mooie ronding aan de bovenkant waarbij de poort naar de zijkanten toe hoger oploopt. De buitenkanten zijn dus hoger waardoor langere palen worden toegepast. Dit geeft het geheel een rijke uitstraling.

Configureer jouw hekwerk

Weten wat de mogelijkheden van deze houten poort zijn? Eikenhout of toch liever Iroko hardhout? Benieuwd wat het kost? Kies het model, gewenste maten en opties en bereken direct jouw prijs in deze configurator.

Start de poortcalculator (selecteer één van de drie opties):

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

▼ Lees hieronder meer ▼

Hoogtematen toegangspoort

Als hoogtemaat van deze houten toegangspoort kan je kiezen uit drie opties:

  • 120 cm buitenkant - 95 cm binnenkant
  • 130 cm buitenkant - 105 cm binnenkant
  • 140 cm buitenkant - 115 cm binnenkant

Het verloop bij de dubbele poorten van de buitenkant naar de binnenkant is standaard 25 cm. Wil je graag iets minder verloop? Bijvoorbeeld omdat je poorten wat smaller zijn of omdat je het gewoon mooier vindt? Geen probleem! Geef je wensen maar aan. We denken graag met je mee.

Bovenstaande hoogtes zijn gemeten vanaf de onderkant van de toegangspoort. Doordat de poort iets van de grond af komt te staan (vaak 8 a 10 cm) wordt de daadwerkelijke hoogte hoger dan de aangegeven hoogte.

Looppoort recht of..?

De looppoorten en vaste hekken van dit model hebben standaard een rechte bovenkant. Je kan ervoor kiezen om ook hier een verloop in te doen. Je kan bijvoorbeeld de bovenkant laten aflopen. Let er wel op dat dit bij kleinere poortjes misschien niet altijd mooi tot zijn recht komt omdat de boog redelijk steil kan zijn. Je kan ook kiezen voor een lichte boog waarbij de zijkanten even hoog zijn en dat het hekje in het midden dus wat lager is.

Hang -en sluitwerk

Bij de prijs van de houten toegangspoort HK14 is het volgende inbegrepen:

  • Per hekdeel 2 standaard niet verstelbare duimhengen met standaard plaatduimen 16mm;
  • Per hek een lange verzinkte grondpen van 60 cm (alleen op de dubbele poorten);
  • Een uiterst robuuste overslaggrendel op de dubbele hekken en een RVS boerenklinkstel op de enkele hekken.

Hekwerk nastellen

Voor een geringe meerprijs vervangen wij de standaard hengen door onze robuuste en tot op de milimeter nastelbare hengen. Hier ga je absoluut geen spijt van krijgen. Deze zware scharnierhengen zijn in meerdere versies te verkrijgen. Per opdracht bekijken wij welke goed bij het hek past. Bij dit model toegangspoort kiezen we vaak voor de zogenaamde blokhengen. Bij deze hengen heeft het gedeelte dat op de poort komt dezelfde afmeting (70 x 145mm) als het scharnierdeel dat op de houten paal komt. Alle versies zijn er ook nog eens in het zwart te krijgen.

Constructie houten toegangspoort

Wij zetten niet maar zo onze houten poorten in elkaar. Dit is een uiterst precies klusje waar de nodige vakmanschap voor nodig is. Onze jongens kunnen dit. Wij hebben goed nagedacht hoe we het beste de constructie van de HK14 kunnen maken. Daarbij heeft het verleden ons veel inzichten gegeven zodat we vandaag top kwaliteit poorten kunnen leveren. Kom gerust eens langs in onze werkplaats en kijk mee met onze jongens. (Kleine disclaimer: De verticale planken zijn bij dit model iets breder dan in de afbeelding hieronder. Ook is er minder tussenruimte.)

Plaatsing houten toegangspoort

Het plaatsen van een hek komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hek zelf te plaatsen. We hebben een handige video hiervoor op onze website staan. Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence. Wij helpen jou graag om de kroon op jouw erf te plaatsen. Als je voor eikenhouten palen hebt gekozen dan brengen wij hierop deels één laag teer aan. Wij plaatsen de palen in principe altijd in beton.

Tip bij het plaatsen van de palen: Nadat je het gat hebt gegraven en de paal erin hebt getild, vul dan de onderste helft op met droge betonmortel. Bij ruime gaten kan je er ook wat puin, stenen of (halve) stoeptegels bij in gooien. Nu kan je de paal nog goed uitrichten. Als je zeker weet dat de paal goed staat vul je het gat met afwisselend water en betonmortel dat zich direct mengt in het water. Met een stokje kan je het nog even goed mengen. Betonmortel bestel je eenvoudig mee in onze webshop.

Montage achter of tussen de palen

Je kan je houten hekken of poorten met behulp van het verzwaarde en verstelbare poortbeslag op twee verschillende manieren monteren:

Achter de palen

Dit is verreweg de meest voorkomende manier van het plaatsen van je houten toegangspoorten aan houten palen. De achterkant van je hekken lopen ongeveer gelijk met de achterkant van je houten palen. Vanaf de voorkant gezien zijn de poorten achterin de palen gemonteerd wat een prachtig diepte-effect creëert. Het voordeel van deze manier van monteren is dat de hekken wel 180 graden opengedraaid kunnen worden. De oog van de poortheng zit vrij dicht aan de rand van de buitenkant van de hekken.

Tussen de palen

Deze manier van monteren wordt vaak toegepast bij automatische poortbediening. Als je de toegangspoorten tussen de palen plaatst blijft de hele achterkant van de paal vrij om de poortopeners / armen aan te bevestigen. De scharnierplaten zitten dus niet in de weg. Als je op deze manier je poorten plaatst dan kunnen de poorten iets verder open dan 90 graden. De ogen van de hengen moeten minimaal 5cm vanaf de rand van de hekken komen. De meeste hekwerken voeren wij uit met onze zogenaamde ‘blokhengen’. Deze hengen hebben het oog aan de zijkant. Door de heng simpelweg om te draaien verplaats je het oog.

Privacy

De HK14 houten toegangspoort biedt de nodige privacy door zijn wat dichtere samenstelling. Als je nog meer privacy wilt dan kan je voor een dichte houten poort als de LPD17 (met boogvorm) of LPD20 (recht model) kiezen. Past een iets opener poort beter bij jouw wensen, kies dan voor de HK12. Bij dit model zijn de planken iets smaller. Maar je kan ook aangeven dat je bij dit model de planken iets verder uit elkaar wilt hebben. Onze passie is om voor jou een mooie houten toegangspoort waar je jarenlang met heel veel plezier naar kijkt!

Keuze uit meerdere houtsoorten

Eikenhout

Verreweg het meest gekozen houtsoort voor houten poorten en hekken van hout is eikenhout. Eikenhout laat zich prima verwerken, heeft een mooie structuur en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Omdat Nederlands (inlands) eiken vaak wat grilliger van structuur is, kiezen wij heel bewust voor eikenhout uit andere Europese landen (Oost-Europa en Frankrijk). De bodem en het klimaat zorgen voor een meer gelijkmatige groei en geeft dit eikenhout fijnere jaarringen. Door de fijnere structuur blijft het hout nadat het verwerkt is tot een houten poort rustig met als resultaat dat het veel minder werkt.

Iroko hardhout

Een ander veel gekozen houtsoort voor houten toegangspoorten is Iroko. Iroko is een tropisch hardhout soort met een zeer fijne nerf, nagenoeg geen noesten en laat zich erg goed verwerken. De werking van dit hout is minimaal en vergrijst langzaam en gelijkmatig als het niet wordt behandeld. Met een duurzaamheidsklasse 1 staat Iroko hardhout garant voor jarenlang plezier van je houten hekwerk!

Lees op deze pagina meer over de verschillen tussen Eikenhout en Iroko hardhout.

Houten palen hekwerk

Bij een goed en mooi houten hekwerk horen natuurlijk ook houten palen, ook wel staanders genoemd. Wij bieden hierin twee sorten aan: Eikenhout en Azobé hardhout. Het meest gekozen soort hierin is eikenhout. Reden hiervan is de gunstige prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk dat de poorten veelal van hetzelfde eikenhout zijn. Echter zien we steeds vaker de combinatie van eikenhouten poorten met palen van Azobé hardhout. Iroko houten poorten worden nagenoeg altijd gecombineerd met Azobé houten staanders. De kleur van Azobé is rood/bruin maar vergrijsd al snel als je het niet behandeld (wat prima kan bij Azobé hout!).

Houten staanders van eikenhout moeten eigenlijk wel behandeld worden met een goede teer. Het gaat dan om het gedeelte dat de grond in gaat (hoeft niet helemaal tot de onderkant van de palen) tot een centimeter of 5 tot 10 boven de grond. Als je het goed wilt doen zou je de palen om de 2 à 3 jaar een klein beetje (10-15 cm) moeten uitgraven, even goed laten drogen en voorzien van een nieuw laagje teer. Gebruik bij voorkeur een natuurlijke houtteer! Azobé palen hoeven niet behandeld te worden met teer. Dit houtsoort wordt veel toegepast bij bootsteigers en sluizen en is loeisterk.

Electrische bediening inrijpoorten

Wil je extra gemak en meer veiligheid met je houten toegangspoort? Kies dan voor automatische poortopeners om het totaalplaatje af te maken. Bij Royal Fence werken we met de elektrische openers van TOUSEK. Een betrouwbaar Oostenrijks merk dat een variatie van automatische poortopeners aanbiedt. Zij vervaardigen poortopeners van duurzame materialen, zoals aluminium en edelmetalen. Deze zijn namelijk onderhoudsarm, gaan lang mee en functioneren probleemloos.

Ook heb je de keuze voor verschillende manieren van poortbediening (afstandbediening, wandzender, smartphone, codetableau met kaartlezer, en fotocellen) of een combinatie van deze middelen. Daarnaast is er geïnvesteerd in het design van de poortopeners, wel zo belangrijk om je poort goed tot zijn recht te laten komen. Of je nu al trotse eigenaar bent van een houten poort of deze nog moet laten plaatsen, de automatische poortopeners van TOUSEK kunnen in beide gevallen door Royal Fence worden geïnstalleerd.

Samenwerking Trees For All

In 2021 zijn wij als Royal Fence een samenwerking gestart met Trees For All. Als troste partner planten zij voor ieder verkocht hekdeel een boom. Onze wereld heeft namelijk meer bos nodig. Voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Zorgeloos genieten

Wil jij ook zorgeloos genieten van jouw tuin en niet hoeven nadenken of je kinderen of huisdieren maar zo de straat op lopen? Dit model heeft weinig tussenruimte waarmee het bij uitstek een veilige poort is om dieren of kinderen achter te houden.