Zoeken

Houten toegangspoort HK14

 Levertijd: 10 - 12 weken

Deze prachtige eikenhouten toegangspoort model HK14 is een echte favoriet onder onze klanten. Misschien wel het meest verkochte model! De HK14 is een mooie, zware en luxe houten toegangspoort en is een waar pareltje die jouw tuin of oprit compleet maakt. Een houten toegangspoort van mooie houten planken. Ten opzichte van de luxe houten poort, model HK12 is deze poort voorzien van wat bredere houten staanders en zijn de tussenruimtes wat kleiner. Beide modellen hebben een mooie ronding aan de bovenkant waarbij de poort naar de zijkanten toe hoger oploopt. De buitenkanten zijn dus hoger waardoor langere palen worden toegepast. Dit geeft het geheel een rijke uitstraling.

Configureer jouw hekwerk

Weten wat de mogelijkheden van deze houten poort zijn? Eikenhout of toch liever Iroko hardhout? Benieuwd wat het kost? Kies het model, gewenste maten en opties en bereken direct jouw prijs in deze configurator.

Start de poortcalculator (selecteer één van de drie opties):

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

▼ Lees hieronder meer ▼

Hoogtematen toegangspoort

Als hoogtemaat van deze houten toegangspoort kan je kiezen uit drie opties:

  • 120 cm buitenkant - 95 cm binnenkant
  • 130 cm buitenkant - 105 cm binnenkant
  • 140 cm buitenkant - 115 cm binnenkant

Het verloop bij de dubbele poorten van de buitenkant naar de binnenkant is standaard 25 cm. Wil je graag iets minder verloop? Bijvoorbeeld omdat je poorten wat smaller zijn of omdat je het gewoon mooier vindt? Geen probleem! Geef je wensen maar aan. We denken graag met je mee.

Bovenstaande hoogtes zijn gemeten vanaf de onderkant van de toegangspoort. Doordat de poort iets van de grond af komt te staan (vaak 8 a 10 cm) wordt de daadwerkelijke hoogte hoger dan de aangegeven hoogte.

Looppoort recht of..?

De looppoorten en vaste hekken van dit model hebben standaard een rechte bovenkant. Je kan ervoor kiezen om ook hier een verloop in te doen. Je kan bijvoorbeeld de bovenkant laten aflopen. Let er wel op dat dit bij kleinere poortjes misschien niet altijd mooi tot zijn recht komt omdat de boog redelijk steil kan zijn. Je kan ook kiezen voor een lichte boog waarbij de zijkanten even hoog zijn en dat het hekje in het midden dus wat lager is.

Hang -en sluitwerk

Bij de prijs van de houten toegangspoort HK14 is het volgende inbegrepen:

Hekwerk nastellen

Voor een geringe meerprijs vervangen wij de standaard hengen door onze robuuste en tot op de milimeter nastelbare hengen. Hier ga je absoluut geen spijt van krijgen! Deze zware scharnierhengen zijn in meerdere versies te verkrijgen. Per opdracht bekijken wij welke goed bij het hek past. Bij dit model toegangspoort kiezen we vaak voor de zogenaamde blokhengen. Bij deze hengen heeft het gedeelte dat op de poort komt dezelfde afmeting (70 x 145mm) als het scharnierdeel dat op de houten paal komt. Alle versies zijn er ook nog eens in het zwart te krijgen.

Constructie houten toegangspoort

Wij zetten niet maar zo onze houten poorten in elkaar. Dit is een uiterst precies klusje waar de nodige vakmanschap voor nodig is. Onze jongens kunnen dit. Wij hebben goed nagedacht hoe we het beste de constructie van de HK14 kunnen maken. Daarbij heeft het verleden ons veel inzichten gegeven zodat we vandaag top kwaliteit poorten kunnen leveren. Kom gerust eens langs in onze werkplaats en kijk mee met onze jongens. (Kleine disclaimer: De verticale planken zijn bij dit model iets breder dan in de afbeelding hieronder. Ook is er minder tussenruimte.)

Privacy

De HK14 houten toegangspoort biedt de nodige privacy door zijn wat dichtere samenstelling. Als je nog meer privacy wilt dan kan je voor een dichte houten poort als de LPD17 (met boogvorm) of LPD20 (recht model) kiezen. Past een iets opener poort beter bij jouw wensen, kies dan voor de HK12. Bij dit model zijn de planken iets smaller. Maar je kan ook aangeven dat je bij dit model de planken iets verder uit elkaar wilt hebben. Onze passie is om voor jou een mooie houten toegangspoort waar je jarenlang met heel veel plezier naar kijkt!

Zorgeloos genieten

Wil jij ook zorgeloos genieten van jouw tuin en niet hoeven nadenken of je kinderen of huisdieren maar zo de straat op lopen? Dit model heeft weinig tussenruimte waarmee het bij uitstek een veilige poort is om dieren of kinderen achter te houden.

Plaatsing houten toegangspoort

Het plaatsen van een hek komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hek zelf te plaatsen. We hebben een handige video hiervoor op onze website staan. Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence. Wij helpen jou graag om de kroon op jouw erf te plaatsen. Als je voor eikenhouten palen hebt gekozen dan brengen wij hierop deels één laag teer aan. Wij plaatsen de palen in principe altijd in beton.