Zoeken

Onderhoud voor je houten hekken

Bescherm je hekwerk optimaal tegen uitdroging, scheurvorming, schimmel, houtrot en insectenvraat. Behandel jouw houten poort of hek met één van onze 100% bio-based oliebeitsen zoals de Horsemen Onzichtbare Wasolie. Om houtrot voor de ondergrondse delen van de eiken palen zoveel mogelijk te vermijden raden wij ten zeerste de natuurlijke Stockholmer Houtteer aan. Lees hieronder meer voor uitgebreidere informatie.

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtige houten poort of houten hek? Dan wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Des te belangrijker om jouw houten hekwerk te voeden en te voorzien vaan een impregneerlaag. Hout is een natuurproduct dat altijd werkt. En dan hebben we ook nog eens te maken met verschillende weersomstandigheden in Nederland: vocht, droogte, kou en hitte. Dit zijn ideale omstandigheden voor uitdroging, scheurvorming, schimmel, houtrot en insectenvraat.

Eikenhout heeft als eigenschap dat het door het drogen lichte scheurtjes in het hout ontstaan. In deze scheurtjes kunnen zich schimmels, algen en insecten gaan nestelen die het hout gaan aantasten. En dat is natuurlijk jammer van het mooie hekwerk.

Bescherm daarom jouw houten hekwerk met kwalitatief goed middel zoals impregneermiddel, olie of beits. Niet alle middelen die in de markt aangeboden worden zijn geschikt voor eikenhout! Dit komt door het looizuur in het eikenhout en omdat de planken en palen nooit helemaal droog zijn. Het vocht moet er dus wel uit kunnen. En tegelijkertijd moet het hout beschermd worden tegen vocht van buitenaf. Gun jezelf en je houten hekwerk een goed behandeling. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk wat een positieve duurzame bijdrage levert aan het millieu.

Het behandelen van de ondergrondse delen van de eiken palen tegen houtrot is een absolute aanrader! Dit is dan ook de zwakste plek van je hekwerk. Behandel dit dan ook altijd! Ga je zelf je hekwerk plaatsen? Bestel dan een busje natuurlijke Stockholmer Houtteer mee. Laat je jouw poorten plaatsen door ons? Dan zit dat bij onze prijs en service inbegrepen.