Zoeken

Eikenhouten slagboom - draaiboom

 Levertijd: 4 a 6 weken

Deze mooie en zware eikenhouten slagboom - ook wel draaiboom of sluitboom genoemd - heeft een open karakter maar sluit de toegang toch af. Vaak wordt er voor een enkele draaiboom gekozen maar een dubbele boom is uiteraard ook mogelijk. Let er wel op dat er vaak een extra paal nodig is voor de positie waarbij de slagboom geopend is.

Bereken eenvoudig jouw prijs

Benieuwd naar de prijs van deze slagboom? Kies het model, gewenste maten en opties en bereken direct jouw prijs met onze calculator.

Let op! De verzendkosten van slagbomen naar België wordt altijd nagecalculeerd.

Dubbel hek met looppoort incl. palen

Dubbel hek met poort en palen

Bereken

Dubbel hek inclusief palen

Dubbel hek met palen

Bereken

Enkel hek of looppoort inclusief palen

Enkel hek of looppoort met palen

Bereken

Tekst frezen

Wil je een naam, cijfer of iets anders in de houten slagboom of hekwerk laten frezen/graveren? In samenwerking met Hageca reclame kunnen we dit verzorgen. Geef in het afrekenproces in het opmerkingenveld aan wat je erin gegraveerd wilt hebben. Actuele prijzen:

  • Instelkosten letters frezen per plank / balk: € 70,00
  • Frezen per teken: € 4,00
  • Frezen + zwart maken per teken: € 8,00

Kenmerken

Onze eikenhouten draaibomen maken wij uit de kern van eiken balken. Deze balken schaven we naar een dikte van circa 90x140mm. De schoor geeft zeer veel stevigheid. De aansluitingen worden door middel van zeer hoogwaardige lijm, deuvels én voor het oog weggewerkte RVS schroeven stevig vastgezet.

Zware scharnierhengen

Bij de standaard uitrusting horen onze zware en verstelbare scharnierhengen. Enkele slagbomen worden standaard geleverd met een schuifslot en een eikenhouten draagblok / leunblok. Deze dient tevens als aanslagblok. Vanwege het gewicht is het raadzaam om dit blok op de paal te monteren.

Dubbele draaibomen worden standaard voorzien van een overslaggrendel RVS. Vanwege de hoogte in het midden kunnen slagbomen niet van grondpennen worden voorzien.

Extra paal in openstand

Speciaal voor draaibomen die open staan kan je een eikenhouten paal van 12x12cm met leunblok mee bestellen. Op dit blok kan je vervolgens een bijbehorend en meegeleverd schuifslot monteren. Dit schuifslot kan je omhoog doen waarmee je ervoor zorgt dat de slagboom niet maar zo dichtwaait. Alle schuifsloten hebben een speciaal oog waar je een hangslot doorheen kan doen zodat de sloten niet opengeschoven kunnen worden. Dit geldt dus voor zowel de open -als dichtstand.

Houten draaiboom op maat

Alle houten draaibomen maken wij van duurzaam Europees eikenhout. De slagboom is in verschillende opties en maten te bestellen. Ook deze poort is een maatwerk slagboom waardoor wij het in iedere situatie kunnen inpassen. De standaard hoogte van de draaibomen is 90 cm. Het plaatsen van een slagboom komt heel nauwkeurig. Uiteraard kun je ervoor kiezen het hekwerk zelf te plaatsen. Liever niet zelf plaatsen? Kies dan de optie voor plaatsing door Royal Fence.

Palen voor slagbomen

Omdat slagbomen over het algemeen behoorlijk zwaar zijn is het verstandig om dikke palen te gebruiken. Er komt namelijk nogal wat gewicht aan de paal te hangen. Wij adviseren daarom houten palen van 20x20 cm aan.