Blog tuinpoort van Iroko hout

Een tuinpoort van duurzaam hout oogt robuust en geeft je een veilig gevoel.

Veiligheid en privacy

Tuineigenaren bakenen hun tuin vaak af met schuttingen of poorten. De ingang naar huis en tuin willen veel mensen graag goed afsluiten. Ten eerste voor een veilig gevoel en ten tweede voor een stukje privacy. Ook handig om kinderen en huisdieren binnen de poort te houden. Een degelijk houten tuinpoort is hiervoor een goede oplossing.

Duurzaam hardhout

Bij Royal Fence vind je hiervoor verschillende oplossingen, waaronder een Luxe Houten Iroko poort LP11. Deze is gemaakt van hardhout in duurzaamheidsklasse 1 en verkrijgbaar in diverse maten. Iroko hout (Moraceae familie) is een goudbruine houtsoort. Deze houtsoort wordt veel gebruikt voor buitenwerk, maar ook binnen voor bijvoorbeeld trappen. Een stevig stukje hout afkomstig van bomen die wel 60 meter hoog kunnen worden. De bomen groeien zeer recht waardoor er mooie rechte planken van gezaagd kunnen worden.

Duurzaamheidsklasse 1

De duurzaamheidsklasse (van 1 – 5 ) geeft de levensduur aan van een houtsoort. Het geeft aan hoe lang een houtsoort meegaat. Duurzaamheidsklasse 1 is zeer duurzaam terwijl duurzaamheidsklasse 5 helemaal niet duurzaam is. Voor duurzaamheidsklasse 1 worden hoogwaardige houtsoorten gebruikt. De levensduur hiervan is gemiddeld 25 jaar of langer. Dit hout wordt vaak gebruikt voor schuttingen, poorten, vlonders, aanlegsteigers en damwanden. Deze moeten tegen een stootje kunnen.

In diverse maten

De Iroko tuinpoort is in verschillende maten verkrijgbaar van 100 tot 120 cm. hoog en leverbaar tot 400 cm. breed. De poort kan tussen houten palen, maar ook tussen gemetselde pilaren worden bevestigd. Ook een dubbele poort is mogelijk. De spijlen worden met een pen- en gatverbinding aan het houten frame bevestigd.

Opties

Er zijn verschillende opties mogelijk, waaronder een Liconox sluiting met cilinderslot voor een dubbele poort. Voor een enkele poort voldoet een insteekslot met klinkstel en cilinder (RVS of zwart gecoat). Automatische poortopeners zijn er voor ieder die wat luxe wenst. Zonder uit je auto of van je vervoermiddel af te stappen opent het hek zich met een afstandsbediening. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Verzwaard en verstelbaar beslag

Als je het hekwerk zelf gemakkelijk wilt verstellen kun je het beste verzwaard en verstelbaar beslag kiezen. Bij het plaatsen is dit gemakkelijk, je kunt het op de millimeter nauwkeurig instellen. Mocht het hek in de loop der jaren iets verzakken dan is het met dit beslag eenvoudig weer recht te hangen. De gebruikte M10 houtdraadbouten zorgen voor een degelijke bevestiging.