Hardhouten palen voor je volgende tuinproject

Hardhout staat bekend om zijn hoge dichtheid en sterkte. Hardhouten palen zijn daarom ook bij uitstek geschikt voor bouwconstructies in je tuin. Dat komt door de duurzaamheid en lange levensduur. Als je ze goed behandelt, gaan ze bijzonder lang mee en heeft het weer er niet of nauwelijks invloed op. Hardhout is na behandeling bovendien aanzienlijk minder vatbaar voor houtrot en insecten.

Kies je voor hardhouten palen, dan moet je er rekening mee houden dat de kleur van hardhout van stam tot stam anders kan zijn. Sommige mensen vinden die kleurvariatie heel aantrekkelijk. Het belangrijkste is dat het hardhout van consistente kwaliteit is en voldoet aan de specificaties voor je project.

De hardhouten palen van Royal Fence zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en twee verschillende houtsoorten. Ze zijn erg geschikt voor tuinconstructies, zoals schuttingen, pergola’s, veranda’s, carports, overkappingen en andere buitenconstructies. Onze hardhouten palen zijn van duurzaam hout en zorgen voor een karakteristieke uitstraling.

Hardhouten palen van 15x15 cm en 12x12 cm voor tuinprojecten

Hardhouten palen van veelgevraagde formaten (15x15 cm en 12x12 cm) zijn zowel beschikbaar in eikenhout als in Azobé-hout. De palen zijn geschuurd en voorzien van een diamantkop. Dat is niet alleen heel mooi, maar ook functioneel, omdat het regenwater er hierdoor niet op blijft zitten. Er bestaan ook metalen en kunststof kappen voor deze diamantkoppen, om de paal helemaal naar wens af te werken.

hardhouten paal met diamantkop
hardhouten paal met diamantkop

Wat kosten hardhouten palen?

Deze vraag is over het algemeen niet zomaar te beantwoorden. Dit is namelijk afhankelijk van het soort hardhout, de afmeting en de nabewerking. Ook de kwaliteit van het hardhout is belangrijk. Zitten er knoesten, barsten of andere beschadigingen in? Deze factoren kunnen allemaal meespelen bij de prijs van een hardhouten paal.

Bij Royal Fence gaan we alleen voor de beste kwaliteit palen! We kunnen je al een eikenhouten paal van 12 x 12 cm leveren vanaf € 60. Wil je al onze prijzen zien? Ga dan naar deze pagina met al onze Azobé- en eikenhouten palen en balken.

Alternatieven voor hardhouten palen

Of een hardhouten paal de beste keuze is, kun je het beste bepalen aan de hand van bovenstaande informatie en je budget. Soms is een hardhouten paal simpelweg niet de meest kosteneffectieve optie, waardoor je misschien toch kiest voor metaal of kunststof. Echter, het gevoel en de uitstraling van een hardhouten paal vind je niet bij andere materiaalsoorten. Zachtere houtsoorten zouden dan nog het meest in de buurt kunnen komen, maar dan heb je het ook over een andere kwaliteit en levensduur, zelfs na behandeling.

Behandeling van hardhouten palen

We hebben dit al een aantal keer benoemd, maar dat geeft ook wel aan hoe belangrijk dit onderwerp is. Bescherm een hardhouten paal met een natuurlijke houtbeschermer, zoals de natuurlijke houtteer Stockholmer. Verder is het belangrijk om de hardhouten palen regelmatig te inspecteren op beschadigingen of slijtage. Voer – indien nodig – reparaties uit om de kwaliteit van het hout te waarborgen.

Hardhouten palen kunt u het beste behandelen met Stockholmer teer
Hardhouten palen kunt u het beste behandelen met Stockholmer teer

Hoelang gaan hardhouten palen mee?

Hoelang een hardhouten paal meegaat, hangt af van het gebruikte soort hardhout. Vooral de tropische houtsoorten staan erom bekend dat ze erg lang meegaan. Als de palen goed worden behandeld én goed worden geplaatst, kan de levensduur wel 20 jaar of meer zijn.

Ben je op zoek naar kwalitatief hoogwaardige hardhouten palen? Bij Royal Fence ben je aan het juiste adres. Bestel vandaag nog jouw Azobé- en eikenhouten palen en balken, en start zo snel mogelijk met je tuinproject!