Een boom voor een hek

Koop jij een hek? Dan planten wij een boom!

Goed en groen nieuws. Als je bij ons een hek koopt, steken wij niet alleen de schop in de grond om bij jou thuis het hek te plaatsen, maar doen wij dat ook (weliswaar met hulp van Trees for All om elders in de wereld één of meerdere bomen te planten.

Europees eikenhout
Wij werken graag met pure producten; natuurproducten. Ons hart gaat daar sneller van kloppen. Het hout dat wij voor onze poorten gebruiken is voornamelijk Europees eikenhout. Hiervoor gebruiken wij stammen van bomen die onder toezicht van natuurbeheerorganisaties uit een bos zijn gehaald. Jaarlijks worden er namelijk heel wat bossen “uitgedund”. Dat kan soms pijn doen aan je ogen, maar voor het bos en zeker voor de bomen die blijven staan, is het alleen maar goed. Door uitdunnen komt er meer licht en lucht in een bos en dat zorgt ervoor dat de bomen die achterblijven flink en volwaardig kunnen groeien. De bomen die wij verwerken zijn dus niet lukraak gekapt.

Er zijn nooit genoeg bomen
Onze aandacht en zorg voor de natuur gaat echter een stap verder. Bij elk hekdeel dat je bij ons koopt, laten wij door Trees for All een boom planten in Nederland of daarbuiten. Want van bomen hebben we tenslotte nooit genoeg. Meer bomen zorgen voor meer zuurstof, meer schone lucht, een gezonder klimaat, betere leefomstandigheden en meer biodiversiteit.

Trees for All
Trees for All is een erkende stichting met CBF-keurmerk en ANBI-status die al ruim 20 jaar bestaat. Zij geloven in de kracht van samenwerken. Juist door te bouwen aan duurzame partnerships, kunnen ze hun lange termijn betrokkenheid garanderen en maximale impact hebben. Wat indrukkende cijfers:

  • Al 6,1 miljoen (!) bomen en struiken geplant;
  • 42 bossen geplant en hersteld;
  • 450.000 ton CO2 gecompenseerd.

Meer informatie vind je op de website van Trees for All.