Zoeken

Verzwaarde en verstelbare blokheng blank verzinkt

 Levertijd: 2 - 3 werkdagen

 28,95


Prijs per stuk (per poort min. 2 stuks nodig)

Deze degelijk, zware en nastelbare poortheng is voor ons de meest gebruikte poortheng op de Royal Fence houten poorten en hekwerken. De veelzijdige blokheng heeft het oog aan de zijkant van de plaat zitten. Deze is eenvoudig om te draaien waardoor je deze heng voor zowel montage achter -als montage tussen de palen kunnen gebruiken!

Met dit oerdegelijke verzwaard en verstelbaar poortbeslag stel je je houten poorten tot op de millimeter nauwkeurig af. Ideaal bij het plaatsen maar ook als je hek of tuindeur na verloop van tijd toch iets verzakt. Het monteren van dit zware poortbeslag gebeurt doorgaans met dikke RVS M10 houtdraadbouten die een degelijke bevestiging waarborgen. Naast het haarfijn afstellen van je hekken, heeft het ook als voordeel dat je hekken er niet zomaar uit te tillen zijn! Wel zo’n veilig idee.

Om de hengen aan je houten poorten te bevestigen kan je slotbouten kort of lang mee bestellen.

Toepassing op grote en kleine poorten

Deze degelijke blokheng wordt toegepast op zowel grote als kleine houten poorten, loopdeuren, tuinpoorten of draaihekken. Deze hengen zijn voorzien van een dikke laag zink wat een jarenlange degelijkheid waarborgt. Wil je deze verstelbare blokhengen liever in een zwarte uitvoering? Bestel dan de verzwaarde en verstelbare blokhengen zwart gecoat.

Waar bevestig je de scharnieren op de paal?

Voor het bevestigen van de scharnieren op de paal kan je uit twee verschillende manieren kiezen: 1) Aan de achterkant van de palen en 2) Tussen de palen. We gaan er hierbij van uit dat de poorten van je af draaien als je ervoor staat en tegen de mooie kant aankijkt.

1) Achterkant palen. Hierbij komt de scharnierplaat aan de achterkant van de palen. De achterkant van de poort loopt nu ongeveer gelijk met de achterkant van de paal. Ook hier kan je de scharnierplaat ongeveer een halve centimeter van de binnenkant van de houten palen bevestigen.

2) Tussen de palen. Nu komt de scharnierplaat tussen de palen. Meestal plaats je de scharnierplaat dan zover mogelijk aan de achterin de palen. Je kan bijvoorbeeld zo’n halve centimeter aanhouden. Deze methode wordt vaak toegepast bij gebruik van elektrische poortopeners. Op deze manier houdt je namelijk de hele achterkant van je palen vrij om de poortopeners aan te bevestigen. Nadeel van deze manier van monteren is dat je de poorten niet veel verder dan 90 graden kunt openen. Let er wel goed op dat je de heng die op de poort komt wordt omgedraaid zodat het oog van de heng op de poorten minimaal 5 cm naar binnen op het hek komt. Het oog moet dus niet direct aan de buitenkant van de poort komen.

Als de poorten naar je toe draaien dan geldt bovenstaande ook maar dan vervang je achterkant door voorkant.

Hoe bevestig je het poortbeslag?

  • Kies of je de poorten tussen de palen of aan de achterkant van de palen plaatst (zie hierboven).
  • Plaats eerst de verzwaarde hengen op de poort en monteer de draaischarnier (het gedeelte dat je op de paal bevestigd) aan de heng.
  • Plaats vervolgens je houten poorten op de juiste hoogte en stel deze waterpas. Meestal komen de poorten circa 8 à 10 cm boven de grond. Uiteraard is dit afhankelijk van de bodem. Als deze oploopt dan komen de poorten meestel hoger. Je kan dit van tevoren uitmeten met een waterpas.
  • Zorg dat de scharnierplaten op de juiste positie op/tegen de paal komt. Draai de grote stelmoeren handvast aan.
  • Druk de platen licht naar boven voor het geval er wat speling op zit en de poorten niet een stukje naar beneden zakken als je de steuntjes onder de poorten weghaald.
  • Boor in het midden van één gat met boortje 8mm. Begin bij de bovenste scharnierheng.
  • Draai vervolgens een houtdraadbout (bij voorkeur van RVS) M10 in de paal. (Bestel eenvoudig mee!) Het beste kan je hier een slagmoersleutel voor gebruiken. Vast = vast. Draai niet te lang door want dan kan de kop van de houtdraadbout eraf knappen.
  • Doe nu hetzelfde bij de overige 3 gaten.
  • Als je de bovenste heng gereed hebt ga je hetzelfde herhalen bij de onderste heng.

Bevestiging aan steen of beton

Deze zware hengen lenen zich uitstekend voor bevestiging of montage aan stenen pilaren, poeren of muren. Dit zou met hele goede pluggen kunnen maar nog veel beter is chemische verankering. Je kan een setje mee bestellen.