Houten Hekwerk

Je wilt een houten hekwerk? Dit zijn de te nemen stappen!

Jouw tuin of erf omlijsten met een houten hekwerk. Het klinkt schilderachtig en dat is het ook. Want onze Iroko of eikenhouten tuinhekken vormen de kroon op jouw erf en zijn wat ons betreft echt om in te lijsten. Bij het zoeken naar het hekwerk dat het beste bij jouw voortuin en/of achtertuin past, moet je wel op een aantal zaken letten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: welk hekwerk past bij jouw tuin?

Bepaal allereerst wat voor houten hekwerk het beste bij jouw erf of tuin past. Kies je iets dat qua stijl in lijn ligt met de rest van de tuin of juist voor een poort die zorgt voor een fris contrast? Ga je voor een (letterlijk) transparant hek met veel ruimte tussen de spijlen of wordt het een dicht exemplaar, omdat je gesteld bent op je privacy? Wij maken klassieke statige poorten, moderne hekwerken en alles daartussen in. Op deze pagina vind je ons complete assortiment. Een prima plek om ideeën op te doen.

Stap 2: kies je houtsoort

Maak ook een keuze in welk houtsoort jouw poort uitgevoerd moet worden. Bij ons kun je kiezen uit twee soorten. We maken hekwerken van eikenhout en van Iroko. Allebei hardhout dat een lange levensduur garandeert. Het verschil zit met name in de kleur. Iroko is wat donkerder en “warmer” dan het stoere en robuuste eikenhout.

Stap 3: enkele of dubbele poort

Ook belangrijk om te weten of je voor één of twee poortdeuren gaat. Kortom, kies je voor één poort die open kan of kies je voor twee losse poortdeuren?

Stap 4: met of zonder loophek

Wil je met jouw houten hekwerk de oprit afschermen of heb je (er naast ook nog) een poort nodig voor een voetpad dat naar de voordeur leidt? Kies er dan voor om naast de houten poorten ook een loophek te plaatsen, zodat de auto(’s) veilig achter een gesloten hek kan blijven staan, maar je bezoek wel de voordeur kan bereiken.

Stap 5: Links- of rechtsom draaiend hek

Als je weet hoeveel bewegende delen (deuren) je wilt hebben, moet je nog bepalen of ze links- of rechtsdraaiend gemonteerd moeten worden. Met andere woorden: wil je dat jouw hek naar binnen of naar buiten opengaat, gezien vanaf jouw voortuin?

Stap 6: Meten is weten

Heb je dit in kaart? Maak het jezelf (en ons ook) gemakkelijk door te meten hoe groot jouw houten hekwerk moet worden. Op die manier kunnen wij je een gerichte prijs geven en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Stap 7: Maak foto’s van de situatie

Als laatste vragen wij je om foto’s te maken van de huidige situatie. Hoe ziet het er nu uit? Op basis van deze foto’s kunnen wij een goede inschatting maken van het materiaal en montage(duur).

Stap 8: zelf plaatsen of laten plaatsen

Die foto’s komen ook van pas voor de vraag of je het hek zelf gaat plaatsen of wilt dat wij dat voor je doen. Afhankelijk van het houten hekwerk en de gekozen opties, duurt het plaatsen van een houten poort niet langer dan een dag en soms zelfs maar een dagdeel.

Stap 9: Welke accessoires

Bepaal als laatste of je nog accessoires nodig hebt voor bij je poort. Wil je bijvoorbeeld een automatische poortopener of wil je een brievenbus aan de buitenkant van het hek? Je vindt al onze accessoires op deze pagina. In onze calculator geven wij je ook tips over onderhoud(sartikelen).

Aan de slag met jouw houten hekwerk

Als je voor jezelf deze stappen hebt doorlopen, is het nog een fluitje van een cent om op onze website de calculator in te vullen en ons de opdracht te geven om voor jou aan de slag te gaan. Wij maken alleen van het beste (en duurzaam) hout de toegangspoort voor jouw erf. Dat doen we met kennis, passie en aandacht in onze werkplaats in Drenthe.