Alles over het hek in de voortuin

Waarom een hek in de voortuin?

Een hek wordt gebruikt om een tuinscheiding van een gebied duidelijk te maken of de toegang hiertoe te beperken. Als je gebruikmaakt van een laag tuinhek, dan heeft dit voornamelijk een signaalfunctie. Een hoger tuinhek beperkt daarentegen de toegang tot de rest van de tuin en/of woning. Dit is niet alleen bedoeld om personen buiten te houden, maar ook dieren kunnen hierdoor niet ongewenst in je voortuin komen. Een tuinhek is in zekere zin dus ook een vorm van privacy. Het geeft je namelijk het idee dat niet iedereen zomaar vrij bij je naar binnen kan komen.

Waarom een houten hek in plaats van een metalen hek?

Een houten hek ademt meestal meer sfeer uit dan een metalen hek. Ook is het in meerdere soorten hout en afwerkingen verkrijgbaar. Hierdoor zijn er aanzienlijk meer combinaties mee mogelijk dan met een metalen hek in de voortuin. Een metalen hek is over het algemeen onderhoudsvriendelijker, maar vaak ook minder sfeervol. Je zou kunnen denken dat de levensduur van een houten hek in de voortuin korter is, maar dit hangt sterk af van de gekozen houtsoort en van de afwerking ervan. Je kunt namelijk kiezen voor een hardhouten hek in de voortuin, dat erg lang meegaat als het ook nog goed afgewerkt is.

Wat is de maximale hoogte voor een hek in de voortuin?

Als het hek geplaatst wordt naast of achter je huis, dan mag dit meestal zonder vergunning een maximale hoogte van 2 meter hebben. Wil je het hek voor je huis plaatsen? Dan mag het hek niet hoger dan 1 meter zijn. Het is altijd verstandig om je van tevoren goed te verdiepen in de eisen die er worden gesteld aan nieuw te plaatsen hekwerk. Raadpleeg hiervoor je gemeente, zodat je duidelijk krijgt wat voor jou de eisen zijn. Dit ook in relatie tot het bestemmingsplan en de vergunning die je mogelijk nodig zult hebben.

Zwart hek in de voortuin

Zwart is een tijdloze kleur. Tegenwoordig is het de trend om blank en zwart hout met elkaar te combineren. Dat mooie contrast zie je vooral veel in nieuwbouwwijken. Dit is mogelijk door het gebruik van verschillende soorten kleuren impregneringsolie, waarmee je het hout kunt bewerken en beschermen. Ook de palen kun je nabewerken met een zwarte kleur, net als het hang- en sluitwerk. Hierdoor wordt het een mooi geheel, dat fraai oogt. Het nadeel van een zwarte bewerking met impregneringsolie? Na toepassing kan dit niet meer ongedaan gemaakt worden. Oftewel: eenmaal zwart, altijd zwart.

Een hek in de voortuin in combinatie met een zwart huis is natuurlijk ook een prachtig gezicht!
Hek in de voortuin in combinatie met een zwart huis is natuurlijk ook een prachtig gezicht!

Een hek in de voortuin laten plaatsen

Royal Fence kan je van a tot z helpen en begeleiden bij het kiezen van een hek voor in je voortuin. Dat begint vanzelfsprekend met goed luisteren naar jouw specifieke wensen. Deze kun je aangeven via onze website, of door ons even te bellen. Wij helpen je verder en denken graag met je mee. Je mag daardoor rekenen op het juiste advies! Uiteraard komen onze vakmannen je tuinhek in de voortuin ook professioneel plaatsen. Dit doen wij conform de wensen die je (bijvoorbeeld) hebt aangegeven in onze calculator op de website. Hiermee streven wij naar 100% klanttevredenheid!

Wat zijn de kosten van een hek in de voortuin?

Gemiddeld zijn de kosten voor een hek in je voortuin lager dan de kosten voor een hek in je achtertuin. Een hek in de voortuin mag namelijk meestal minder hoog zijn. Wij hebben een groot assortiment van verschillende houtsoorten, palen, hang- en sluitwerk en afwerkingen waar je uit kunt kiezen. Hierdoor zijn de mogelijkheden praktisch eindeloos en kunnen wij precies inspelen op jouw specifieke wensen. Vraag snel een offerte aan en wacht niet langer op je droomhek(ken) voor in je voortuin.