Zoeken

Onderhoud

Hout is een milieubewust product. Het is een grondstof welke weer opnieuw verkregen wordt door een natuurlijk proces. Door de natuurlijke eigenschappen van hout laat het zich goed gebruiken als constructiemateriaal. Van grote toegevoegde waarde is de natuurlijke sfeer die hout uitstraalt, het geeft warmte, het ademt, het geeft sfeer en heeft nostalgie. Kortom hout leeft!

Uniek

Elk stuk hout is uniek. Hierdoor ontstaat de natuurlijke uitstraling van hout. Dit betekent dat er onder andere als gevolg van weersinvloeden krimp- en droogschuren en mogelijk enig maatverschil kan voorkomen, bijvoorbeeld aan de uiteinden van latten en balken (zogenaamde kopscheuren). Ook kunnen er verkleuringen voorkomen.

image.png

Hout leeft

Een natuurproduct als hout is nooit 100% vormvast dus een bepaalde verdraaiing of kromming die kan ontstaan is een normaal verschijnsel. Uit deze eigenschappen blijkt dat hout ‘leeft’. Al deze natuurlijke eigenschappen vormen echter geen probleem voor gebruik als hekwerken, afrasteringen, brievenbussen ect.

Lazuur

Om de meeste werking te voorkomen is het raadzaam het hout te behandelen met een goede lazuur of beits. Dit trekt in het hout en beschermt tegen weersinvloeden. Hierdoor kan het hout nagenoeg geen vocht opnemen en verdampen waardoor er veel werking wordt tegengegaan. Een zeer geschikt product is de HK-lazuur van Remmers.

3in1 bescherming

HK-Lazuur van Remmers is een houtbeschermende impregnering en voor- en aflak in één product. 3-in-1 producten beschermen het hout op natuurlijke wijze tegen vocht, UV-straling, schimmelaantasting, wespenaantasting, schimmels en algen. En het beste: na een lange standtijd, waarin de laag gelijkmatig verweert, kan het hout in de regel zonder te schuren worden herbehandeld en ziet het er weer als nieuw uit – 3-in-1-lazuur van Remmers bespaart tijd en geld.