Tuinafscheiding van kastanjehout

Tuinafscheiding

Wil je je tuin op een mooie en niet alledaagse afscheiden, dan kun je kiezen voor een houten omheining. Dit wordt veel gebruikt als erf- en tuinafscheiding, maar is ook geschikt als afrastering van een weide. Met een tuinafscheiding baken je je eigen terrein af en creëer je meer veiligheid en geborgenheid, niet de laatste plaats voor kinderen en (huis)dieren. Bij Royal Fence maken wij diverse tuinafscheidingen op maat. Met of zonder loophek.

Kastanje rasterwerk

Een steeds vaker terugkerende houtsoort voor rasterwerk is kastanje. Dit heeft een prachtige landelijke uitstraling en zie je daarom steeds vaker terug in tuinen. Kastanje is een zogenaamd Europees houtsoort. Het is geschikt voor vele toepassingen. Een kastanje rasterwerk wordt ook wel een Frans of Engels houten hekwerk, schapengaas of schapenrastering genoemd. Het grootste verschil zit het hem in de afwerking. De Franse hekwerken zijn vaak strakker afgewerkt dan Engelse hekwerken. Royal Fence heeft kastanje afrasteringen in de hoogte van 90, 105 en 120 cm op rollen van 10 meter

Kastanje palen

Om het rasterwerk wordt voor de stevigheid bevestigt aan (eveneens kastanje) palen. Wij adviseren om deze palen met een maximale afstand van twee meter te plaatsen. Wanneer je deze ruimte groter maakt, is er een grote kans dat het rasterwerk slap gaat hangen. Dichter op elkaar kan natuurlijk altijd. De palen moeten iets schuin worden geplaatst, naar de kant waar je naartoe werkt. Dus als je van links naar rechts het kastanje rasterwerk plaatst, dan plaats je de palen met de bovenkant iets schuin naar rechts.

De houten palen worden geschild en hebben een kopmaat van ca 8 tot 10 cm. Ze zijn verkrijgbaar in de lengtes:

  • 150 cm voor kastanje rasterwerk 90 cm hoog
  • 180 cm voor kastanje rasterwerk 105 en 120 cm hoog

houten loophek

Wij plaatsen vaak houten loophekken in de tuinafscheiding. Met een loophek maak je je tuin en tuinafscheiding compleet. De loophekken of poorten worden door ons in dezelfde stijl als de afrastering gemaakt en afgewerkt en voorzien wij standaard van het benodigde hang- en sluitwerk.

Duurzaam

Een afscheiding van kastanje hout is geschikt voor het vochtige Nederlandse klimaat. Door de hoge weersbestendigheid van deze duurzame producten, kun je lang genieten van het kastanje werk. Doordat het hout goed tegen de verschillende weersomstandigheden kan, is deze niet zo snel vatbaar voor schimmels. Daarnaast is de kastanje afrastering onderhoudsarm en is extra behandeling overbodig. De kastanje houten hekwerk kunnen wel tot zo’n 15 tot 20 jaar meegaan.