Namen en cijfers laten frezen in je houten poort

Het juweel op je kroon

Bij Royal Fence maken we unieke houten hekken, poorten en slagbomen (ook wel draaibomen genoemd). Op maat gemaakt en geheel naar jouw eigen stijl. De kroon op jouw erf. We begrijpen dat je daar trots bent. Daarom kun je je poort of slagboom bij ons ook laten personaliseren. Door een naam of (huis)nummer in het hout te laten frezen. Zo kun je je trots laten zien door bijvoorbeeld je generaties oude boerderijnaam op de poort te laten zetten. Poorten uit de LK-serie en slagbomen zijn hier wegens de horizontale planken uitermate geschikt voor. Zo geef jij je poort of slagboom de finishing touch die het verdient. Het juweel op je kroon!

Onze samenwerkingspartner

Om jouw poort nog meer persoonlijke stijl te kunnen geven, werken wij samen met Hageca Reclame. Zij zijn gespecialiseerd in onder andere het frezen van hout. Hageca Reclame beschikt over de kennis, kunde en apparatuur om het juweel op je kroon te plaatsen.

Eiken en Iroko

Niet alle houtsoorten zijn geschikt om in te frezen. De houtsoorten waar de Royal Fence hekken en poorten van worden gemaakt zijn dat wel. Wij maken gebruik van eiken en iroko. Deze houtsoorten beschikken over bepaalde eigenschappen waardoor zij zich bij uitstek lenen om te laten frezen. Zo is bijvoorbeeld de hardheid van beide houtsoorten precies goed. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het hout onnodig wordt beschadigd.

Uiterste precisie

Voorheen gebeurde frezen handmatig, dit is een tijdrovende klus. Tegenwoordig wordt veel gebruikt gemaakt van computergestuurde CNC-freesmachines. CNC staat voor Computer Numerical Control. Voor dit precisie werk heeft Royal Fence een samenwerking met Hageca reclame. De gewenste tekst wordt in de computer ingevoerd waarna de machine als het ware uit zichzelf freest. Dit heeft als voordeel dat het sneller gedaan kan worden, het resultaat zeer nauwkeurig is en het hout niet gaat splinteren. Zo geef jij je slagboom of houten poort met gemak nog meer landelijk karakter en hoef je er niet lang op te wachten.

Letters met een landelijke uitstraling

De letters en cijfers kunnen bij Royal Fence tot maximaal 9 cm dik worden gefreesd. Het lettertype waar gebruikt van wordt gemaakt komt heel dicht in de buurt van Arial Rounded MT Bold. Dit lettertype benadrukt het landelijke karakter van onze houten hekken en poorten. Je kunt zelf kiezen tussen hoofdletters en kleine letters of een combinatie van beiden.

Nog meer opvallen

Wil je nog nét dat beetje extra? Kies dan voor het zwart laten maken van de naam. Vooral in nieuw hout komen zwarte letters heel mooi naar voren. Ook wordt het van een grotere afstand leesbaar. Houdt er wel rekening mee dat het contrast minder wordt als het hout op den duur gaat vergrijzen. Dit kun je voorkomen door het hout te behandelen met een goede lazuur of beits. In het blog ‘Hoe onderhoud ik mijn houten hek?’ lees je hier meer over.

Wil jij ook graag een naam in je landhek of slagboom hebben staan? Neem gerust contact met ons op voor een opdracht, vragen of meer informatie.