Iedere tuin verdient een houten poort

Houten poorten heb je in verschillende soorten, vormen en maten. De keuze is enorm. Maar welk houten hekwerk gaat jouw tuin en/of oprit verfraaien? Welke opties heb je?

Waar komt jouw poort te staan?

Bedenk van tevoren goed waar jouw hek komt te staan. Wordt het een poort om de auto’s op de oprit veilig achter weg te kunnen zetten of wil je een tuinhek waarmee je jouw achtertuin afsluit? Misschien wil je je hele erf wel omheinen met een houten afrastering. Wij hebben voor al deze plaatsen prachtige houten poorten voor je.

Houten poort voor de oprit

Laten we allereerst uitgaan van het meest gekozen hekwerk: de houten poort voor de oprit. Je hebt een prachtige oprit of misschien zelfs wel een oprijlaan die je af wilt kunnen sluiten. Wel zo veilig en bovendien maakt zo’n houten hek jouw erf echt af. Het staat chique, stoer en geeft jouw tuin die karakteristieke landelijke uitstraling. Bedenk dan goed wat voor soort tuinpoort jij wilt en nodig hebt. Je hebt de keuze uit de volgende zogenaamde bewegende delen:

  • Enkele poort / looppoort
  • Dubbele poort
  • Dubbele poort met looppoort

Uiteraard kun je naast elk bewegend deel ook een of meerdere vaste hekdelen plaatsen.
Weet je wat voor hek jij nodig hebt? Mooi! Bepaal dan ook hoe de poort open moet gaan. Naar binnen (je tuin in) of naar buiten.

Onze houten poorten hebben een landelijk karakter

Alle hekken die onze werkplaats verlaten, zijn degelijke, robuuste en bovendien prachtige poorten. Houten hekken die jaren mee gaan. Wat voor soort uitstraling jouw hek ook moet hebben, wij hebben het of kunnen het voor je maken. Wil je een hek met een klassieke uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor de HK14 of de HK17 Wil je meer een strak design, dan adviseren wij om een HK10 of een HK11 te nemen. Bekijk ook eens op je gemak al onze andere hekken. Er zit vast een model tussen die perfect past bij jouw erf en zo niet? Neem dan contact met ons op, want maatwerk is ons geheel niet vreemd.

» Bekijk ons complete assortiment houten poorten en hekken

Houten poort van eikenhout

Heb je jouw houten poort gevonden? Dan is er nog een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen: welk houtsoort wil je. Ga je voor Iroko of kies je voor een tuinpoort van eikenhout? Eiken is een bekende harde houtsoort met een lange levensduur, waar bovendien heel goed mee te werken is. Het heeft die karakteristieke uitstraling door de nerven die vaak zichtbaar zijn. Het heeft over het algemeen een lichte kleur (Als het onbehandeld is) en verkleurt gedurende de tijd (als je het onbehandeld laat) naar grijs. Natuurlijk ben je vrij om het hek te (laten) behandelen met lazuur of beits. Hiermee kun je jouw hek helemaal eigen maken, voorkom je werking en verleng je bovendien de levensduur van het hekwerk ook nog met een aantal jaren. Lees meer over het onderhoud van een houten poort.

Houten poort van Iroko

Wij werken ook graag met Iroko hout. Net als eiken een prachtige houtsoort om mee te werken. Iroko houten hekken zijn vaak wat warmer van kleur en fijner, waardoor je nauwelijks nerven en noesten zult zien. Iroko is een tropisch loofhoutsoort.

Zelf je houten hek plaatsen

Als je een hek bij ons bestelt, kun je aangeven of je deze door ons of zelf wilt plaatsen. In het laatste geval worden de palen, hekdelen en beslag bezorgd en kun je zelf aan de slag. Afhankelijk van het hek kan dit best een klus zijn, maar wij helpen je met onderstaande video graag op weg. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je houten poorten door ons te laten plaatsen.

Waarom je jouw houten poort laat maken door Royal Fence

Al heel wat jaren maken en plaatsen wij houten poorten en omheiningen. Vanuit onze werkplaats in Zuidwolde (Drenthe) zijn er al heel wat houten hekken in Nederland en (ver) daarbuiten terecht gekomen. Als we dan op onze reis door Nederland weer een hek van ons tegenkomen, vervult ons dat altijd met gepaste trots. Wij vinden het nu eenmaal ontzettend mooi wat wij doen en maken. Ben je verder nieuwsgierig naar ons? Lees ons verhaal.